Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

5 dingen die je met LED verlichting kunt doen

LED-lampen zijn populair! Ze bieden een kostenefficiënte manier om je ruimte en projecten te verlichten. LED-lampen zijn extreem veelzijdig, licht in gewicht, flexibel en eenvoudig te installeren. Er zijn nu meer mensen die een ledstrip kopen, online of offline. Daarom is iedereen tegenwoordig op zoek naar LED-verlichtingsideeën. In deze blog heb ik een aantal coole led DIY projecten geschetst om jouw ruimte helemaal af te maken!

1. Wandverlichting

In feite zijn muren de meest voorkomende plaatsen waar LED-lichtstrips worden gebruikt om een ​​ruimte te verlichten. Er zijn verschillende manieren waarop je LED-lichtstrips kunt gebruiken om muren te verlichten. Bij inbouw wandverlichting gluren LED lichtstrips door een hol deel van de wand. Dit type verlichting is geweldig om uw ruimte een diffuse, zachte uitstraling te geven. Ook kun je kiezen voor een opbouw wandverlichting, waarbij LED-strips op het oppervlak van de achterwand worden geplakt of monteert. Dit type verlichting heeft meestal de voorkeur wanneer je ongefilterd fel licht in je ruimte wil. Tenslotte kun je kiezen voor een decoratieve, neon-achtige wand verlichting. Ideaal om je creativiteit mee uit te drukken!

2. Achtergrond verlichting lcd-scherm

LED-lichtstrips zijn flexibel en veilig, zodat je ze eenvoudig aan de achterkant van je tv's kunt installeren zonder dat je je zorgen hoeft te maken over schade of interferentie. Wanneer je tv staat uitgeschakeld, zal je ruimte er alsnog fantastisch uitzien.

3. De (vracht) auto

Voeg stijl en persoonlijkheid toe aan je auto door lichtstrips te installeren op belangrijke plaatsen binnen en buiten de auto. De motor van je auto biedt voldoende energie om de licht strips aan te drijven. Je kunt in de auto veel plaatsen highlighten! Zo kun je bepaalde elementen uit de auto highlighten, of een mooi subtiele gloed van onder realiseren. Hetzelfde kun je doen in de cabine van een vrachtwagen.

4. Trappen

Trapverlichting is waarschijnlijk het eerste doe-het-zelfproject van veel mannen. Of de trap nu gemaakt is van glas, hout, metaal of een ander materiaal,  hij zal er grootser uitzien als hij smaakvol wordt verlicht. Door de trap aan te lichten zullen de treden veel breder lijken. Een goede manier om smalle trappen er groter uit te laten zien. En tevens handig wanneer je in het donker de trap af wil gaan! Voor trapverlichting werken klassieke kleuren zoals warm en koel wit het beste.

5.  Vitrineverlichting

Traditionele verlichtingsbronnen geven veel warmte af. Dat is niet goed voor producten die je in een vitrine wil verlichten. Om te voorkomen dat de items binnen in de vitrine opwarmen, kun je daarom beter werken met LED verlichting. Dat ziet er net zo goed uit, maar komt je producten ten goede!