Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Aanhanger kopen: enkelasser vs dubbelasser

hout zagen

Een aanhangwagen brengt veel voordelen met zich mee. Zo kan je er makkelijk mee verhuizen. Of wat te denken van tuinafval vervoeren naar de milieustraat? Ook worden aanhangwagens gebruikt voor het vervoeren van bijvoorbeeld boten of bouwmachines. Besluit je om een aanhangwagen te kopen, maar weet nog niet goed welke type? Lees dan snel verder om achter de verschillen te komen tussen een enkelasser aanhangwagen en een dubbelassige aanhangwagen.

Let op: zoek je een betrouwbare en stevige aanhanger die nog jaren meegaat? Kies dan voor een HAPERT aanhangwagen!

Wat zijn de voordelen van een enkelasser aanhangwagen?

Zoals de naam al doet vermoeden heeft een enkelasser aanhangwagen één enkele as in het midden onder en aan weerszijde een wiel. Je kan dit zien als heel basic en gewoon, maar het brengt juist veel voordelen met zich mee. Een enkelasser aanhangwagen heeft het voordeel dat het lichter is dan een dubbelassige aanhangwagen en daardoor meer gewicht kan laden. Overigens geldt dit voordeel alleen als je geen BE rijbewijs hebt. Het rijcomfort van een enkelasser aanhangwagen is erg prettig. Het is licht en wanneer het niet beladen is dan wipt het wat sneller op en neer, maar voor de rest ondervind je geen problemen tijdens het rijden. Tot slot krijg je al voordeel mee dat een enkelasser aanhangwagen flexibel is en eenvoudig is te verplaatsen. Dat komt door de enkele as.

Wat zijn de voordelen van een dubbelassige aanhangwagen?

Een dubbelassige aanhanger is uitgebreider dan een enkelasser en heeft twee assen onder de aanhanger en twee wielen aan elke weerszijde. Ten opzicht van een enkelasser aanhangwagen is de dubbelasser aanhangwagen een stuk sterker en kan daardoor meer gewicht dragen. Je hebt voor een dubbelasser wel een BE rijbewijs nodig. Vooral voor het vervoeren van zware objecten is een dubbelasser uitstekend geschikt. Het rijcomfort is beter dan bij een enkelasser, omdat het zwaarder is. Je hebt daarom meer grip op de weg en de aanhangwagen zal minder op en neer wippen.