Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Bouwafval container: heb ik een vergunning nodig?

Kan je zomaar een bouwafval container plaatsen? Of is daar een vergunning voor nodig? Het is goed om te weten welke regels er in een bepaalde gemeente van kracht zijn. Vaak is het zo dat het plaatsen dan container zonder vergunning mag, mits het op eigen terrein is. Wordt de openbare ruimte gebruikt? Dan is het vaak wel zo dat er een vergunning nodig is. Het is dus ook slim om hier even wat onderzoek naar te doen voor je de container gaat plaatsen.

In welke gevallen is een vergunning nodig?

Het is vooral belangrijk om te weten dat voor een vuilcontainer van Puincontainershop op de openbare weg een vergunning nodig is. Dit is namelijk zo opgenomen in de wetgeving. De weg mag alleen gebruikt worden als weg, tenzij er toestemming is voor een andere vorm van gebruik. De weg moet je daarbij ruim nemen. Zo vallen ook fietspaden en stoepen hieronder. Het is dus altijd zaak om even goed te kijken waar je de container nu precies wilt gaan neerzetten.

Lengte van de plaatsingsduur

Het is ook goed om te bekijken welke zaken er bij het plaatsen van de container komen kijken. Welke bepalingen zijn in de vergunning opgenomen? Zo is het bijvoorbeeld over het algemeen zo dat een bouwafvalcontainer niet eindeloos mag blijven staan op een plek, ondanks de verkregen vergunning. Binnen een bepaalde tijd moeten de werkzaamheden zijn voltooid en de container weer opgehaald zijn. Het is belangrijk om dit soort zaken dus eens goed door te nemen. Dit kan veel problemen met de gemeente voorkomen.

Geen vergunning aanvragen slim?

Is het zo dat je altijd in de problemen komt wanneer je een container zonder vergunning plaatst? Als het gaat om een plek waar een vergunning nodig is, dan is dat altijd een risico. Het hoeft niet altijd om een straf te gaan, het kan ook gewoon een naheffing van de kosten die je had moeten maken zijn. Het is bovendien zo dat de container verplaatst moet worden wanneer je betrapt wordt. Dit brengt natuurlijk ook weer extra kosten met zich mee. Dit is dus meestal niet de ideale keuze.