Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De nieuwste trends in houten vloeren 

Houten vloeren raken nooit uit de mode. Het is tijdloos en klassiek, voegt waarde toe aan elk huis en is verkrijgbaar in allerlei kleuren, vormen en structuren. Terwijl trends komen en gaan, blijft een houten vloer het hoofdbestanddeel in veel huizen. Laten we eens kijken naar de drie populairste trends in houten vloeren van dit moment. 

Brede planken 

Vloeren met brede planken zijn één van de populairste trends van dit moment, omdat ze een luchtig gevoel geven en een kamer groter doen lijken dan hij in werkelijkheid is. Met brede planken kun je natuurlijke kenmerken zoals gewelfde plafonds of grote ramen accentueren door de kenmerken te versterken in plaats van af te laten leiden. Ze zorgen ook voor continuïteit in het huis omdat er minder naden tussen elke plank zitten. Hiernaast, als je wat karakter aan je vloer wilt toevoegen, geven brede planken je meer ruimte om unieke nerven en patronen te laten zien.

Lichte kleuren 

Lichte kleuren worden steeds populairder voor houten vloeren omdat ze kamers helderder en groter doen lijken dan donkere kleuren. Lichtgekleurde vloeren kunnen worden gebruikt om andere ontwerpelementen in een kamer te benadrukken, zoals meubels of accessoires, door ze te laten opvallen tegen het contrast van de lichte houttinten. Bovendien is lichtgekleurd hout veelzijdiger dan donkere kleuren, omdat het beter past bij verschillende soorten inrichtingsstijlen.

Teruggewonnen hout 

Teruggewonnen hout is een andere trend voor houten vloeren vanwege de rustieke charme en het unieke uiterlijk. Teruggewonnen hout van www.martijndewitvloeren.nl is geborgen uit oude schuren of gebouwen en daarna verwerkt tot nieuwe planken die kunnen worden gebruikt voor vloeren of andere toepassingen in het huis. Elke plank heeft zijn eigen unieke kenmerken, van knoesten en spijkergaten tot kleurverschillen, waardoor het uniek is in vergelijking met nieuwere houtsoorten die tegenwoordig op de markt zijn. Dit soort vloeren zijn erg duurzaam, omdat het materiaal wordt hergebruikt in plaats van op stortplaatsen of in verbrandingsovens terecht te komen nadat het eerder is weggegooid. 

Conclusie

Of je nu de voorkeur geeft aan brede planken, lichte kleuren, teruggewonnen hout of iets heel anders; Er is geen gebrek aan opties als het gaat om de perfecte stijl voor jouw huis. Of het nu gaat om grenen, eiken, kersen of esdoorn; vergeet niet dat alle soorten hun eigen unieke kenmerken hebben!