Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Doorloop deze stappen om je tuin klaar te maken voor de zomer

kunstgras

De zomer is voor veel mensen hun favoriete seizoen, lekker de hele dag buiten zijn, buiten zitten, buiten kletsen, buiten barbecueën, alles lekker buiten. De hele herfst en winter heb je de tijd om je te verheugen en dan is het lente. De lente is het beginnetje van de zomer waarin het tijd wordt om de tuin weer zomerklaar te maken. Er zijn natuurlijk wel een aantal dingen die je het beste kunt doen om je tuin en misschien ook jezelf optimaal voor te bereiden op weer zo’n heerlijke zomer. Iedereen doet dit natuurlijk op zijn of haar eigen manier, maar je kunt maar beter op tijd beginnen, zodat jij lekker kunt genieten wanneer de temperaturen stijgen en het zonnetje ook nog eens begint te schijnen. 

De basis

Om bij het begin te beginnen, kun je het beste starten met het schoonmaken van de vloer met bijvoorbeeld een hogedrukspuit. Zorg dat je muren en je kozijnen, bijvoorbeeld die van dhk.nl/ ook allemaal netjes zijn en er niet teveel ongedierte blijft hangen. Wanneer je deze grote dingen hebt gedaan, begin je met het schoonmaken van je tuinmeubels. Al het stof eraf en ook al het ongedierte eruit. Eventuele vlekken allemaal eraf en ze zien er vast weer uit als nieuw en klaar voor een volgende ronde. Misschien heb je er zelfs al wel zin in om de meubels eens op een andere plek te zetten dan normaal. Ook kun je je bbq alvast eens schoonmaken, maar misschien heb je hier wel helemaal geen zin in. 

Aankleding

Wanneer je dan eindelijk je schuifpui of openslaande tuindeuren open kunt gooien en je lekker kunt chillen in de tuin, is het ook leuk om de tuin weer wat meer aan te kleden. Zorg dat alle kussens schoon zijn, zodat je deze meteen op je loungeset of stoelen kunt leggen wanneer jij maar wilt. Een aantal leuke sierkussens om het net even iets gezelliger te maken zijn dan ook aanraders. Je kunt voor tuinkussens kiezen, deze kun je gemakkelijk laten liggen in de regen, maar je kunt natuurlijk ook gewoon voor de sierkussens gaan die je binnenshuis ook nog eens kunt gebruiken. Kijk naar de afgelopen zomers en beslis wat in jouw tuin echt niet mag ontbreken.