Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Drie handige tips voor het inrichten van de tuin

De tuin inrichten is geen makkelijke opgave. Er dienen een hoop keuzes gemaakt te worden. Daarnaast zijn er ontzettend veel mogelijkheden. Wil je bijvoorbeeld een veranda? Wil je natuurlijk gras of kunstgras? Dit zijn allerlei vragen die je jezelf moet afvragen. Om je op weg te helpen, geef ik in dit artikel drie handige tips voor het inrichten van de tuin.

  1. Creëer een fijne zithoek

In de zomer is het heerlijk om lekker in de tuin te vertoeven. Gezellig met vrienden afspreken en in de avond barbecueën met zijn allen. Hiervoor is het aan te raden om een mooie zithoek te creëren. De zithoek wordt meestal aan de woning gebouwd in de vorm van een terras of veranda. In principe heb je alleen een loungeset nodig en een harde ondergrond. Voor de ondergrond is het mogelijk om voor keramische tegels te kiezen. Een vloertegel 80×80 is uitermate geschikt voor de vloer in de tuin.

  1. Maak ruimte voor bloemen en planten

Een tuin is niet compleet zonder mooie bloemen en planten. Het is een stukje natuur dat niet mag ontbreken. Naast dat het een mooie uitstraling geeft aan de tuin, is het ook nog goed voor de natuur. Er komen namelijk allerlei dieren op bloemen en planten af. Ben je op zoek naar kleurrijke planten?  Dan is het misschien een mogelijkheid om voor hortensia’s en lavendels te kiezen. 

  1. Plaats een schutting

Een schutting is erg handig als je van privacy houdt. Dit is met name handig als je langs een drukke weg woont of als je in een drukke wijk woont. Het zorgt ervoor dat je lekker kan genieten van je tuin zonder dat je hoeft na te denken of iemand je ziet. Het geeft een fijner gevoel als je weet dat je meer privacy hebt. Het is mogelijk om voor een volledig afgesloten schutting te kiezen, maar ook voor een schutting dat bedekt wordt door bloemen en planten.


Wil je graag meer weten over keramische tegels? Twijfel niet en neem een kijkje bij Ceramicavloeren. Zij verkopen naast de afmeting 80×80 ook nog allerlei andere afmetingen.