Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Eenvoudig insecten buiten de deur houden

100% opmaat gemaakt worden

Niemand zit te wachten op een huis vol insecten tijdens de zomermaanden. Om dat te voorkomen gebruiken veel mensen horen om zo wel frisse lucht maar geen insecten binnen te krijgen. Inspiratie opdoen? Bron: https://www.luxaflex.nl/producten/binnenzonwering/horren/  

Waarom een hor plaatsen?

Een van de meest effectieve manieren om insecten eenvoudig buiten te houden is het plaatsen van horren op zowel deuren als ramen. Er is 1 manier die nog effectiever is, namelijk alles dicht houden, maar dat is niet altijd comfortabel wat betreft warmte, zuurstof en lichtinval. Daarom is een hor een populaire oplossing. Ook kunnen horen bijvoorbeeld hooikoorts verminderen omdat ze pollen buiten houden, echt ideaal!  Tenslotte kunnen deze horren over het algemeen het hele jaar blijven zitten omdat de ramen en deuren nog steeds makkelijk gesloten kunnen worden. Zo maken insecten dus ook in de winter geen kans!

Schoonmaken van horren

Omdat er natuurlijk wel insecten tegen de hor aan kunnen vliegen of omdat er toch stofdeeltjes tegen aan komen is het belangrijk dat de hor regelmatig schoongemaakt wordt. Wanneer jij die nooit doet zal de hor uiteindelijk minder lucht binnenlaten omdat de kleine gaatjes langzamerhand dicht gaan zitten. Dat is niet de bedoeling. Schoonmaken van horren is dus van groot belang. Maar hoe pak je dit het beste aan? We hebben twee tips! 

Schoonmaken van horren: Tip 1

Om te beginnen met het schoonmaken van de horren raden wij aan om eerst de stofzuiger erbij te pakken. Omdat de stofzuiger goede zuigkracht heeft kunnen de stofdeeltjes en eventueel insecten uit de hor verwijderd worden door de stofzuiger over de hor te halen. Het is hierbij van belang dat de stofzuiger niet te hard zuigt zodat de hor niet beschadigd wordt of zelfs scheurt. Om dit te voorkomen is het soms mogelijke om de stofzuiger op een lagere stand te zetten. Is dit niet mogelijk? Probeer dan een ander opzetstuk voor de stofzuiger die wat subtieler met het materiaal werkt.  

Schoonmaken van horren: Tip 2 

Heeft de stofzuiger niet genoeg geholpen met het stofzuigen en plakt de hor bijvoorbeeld nog steeds? Ga dan met een lauw doekje over de hor om de resten weg te halen. Ook dit moet een beetje voorzichtig gebeuren om zo de hor niet te beschadigen. Het kan ook geen kwaad om wat zeep te gebruiken. Dit helpt vaak tegen de plakkerige resten die erin blijven zitten. Met deze lauwe doek kan je ook meteen de randen van de hor schoonmaken aangezien die natuurlijk ook wel een beurt kunnen gebruiken. Succes!