Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Handige tips voor in de horeca

Als baas van een horecazaak is het geen garantie dat je een winstgevend bedrijf opzet. Er zijn heel veel factoren die hier invloed op hebben en als baas heb je zelf niet altijd alle invloed op deze factoren. Als baas moet je een aantal dingen uit handen geven aan mensen die onder je werken, want je kan nou eenmaal niet zeven dagen per week de hele dag in je zaak staan om alles onder controle te houden. Maar je opent nou eenmaal wel een horecazaak voor de gezelligheid en bovenal voor de winst. Daarom zijn hier een aantal dingen die mogelijk helpen.

 

Hoe krijg je de opbrengsten hoog

In een horecazaak zijn er een aantal belangrijke dingen die van invloed zijn op het succes van het bedrijf. Ten eerste, iets waar je als eigenaar de controle over hebt, de kwaliteit van het eten. Zorg dat je te allen tijde vers eten hebt van hoge kwaliteit als je hiervoor het geld hebt. Ten tweede is het personeel wat je laat werken in jouw zaak van groot belang. Je moet deze mensen kunnen vertrouwen met jouw zaak en dus zal je goed op moeten letten tijdens de sollicitaties. Mocht je nou niet in staat zijn om je zaak in de handen van een vreemdeling te leggen kun je altijd een familielid of kennis een hoge functie aanbieden als ze dit kunnen. Verder is het uiterlijk van de zaak ook belangrijk voor het aantrekken, maar vooral ook het behouden van klanten.

 

Kosten besparen in de horeca

Om zoveel mogelijk winst te maken is het belangrijk om je kosten laag te houden. Om dit te doen kun je binnen de horecawereld een aantal dingen toepassen. Om mee te beginnen is het helemaal niet erg om te kiezen voor een tweedehands horeca inrichting. Zolang er geen duidelijke schade te zien is aan de meubels en het uiterlijk van de meubels past bij het eten en drinken wat je serveert, zal niemand er iets op aanmerken. Er zijn genoeg meubels om uit te kiezen, zo kun je bijvoorbeeld melamine tafelbladen aanschaffen wanneer je een Italiaans restaurant hebt. Het uiterlijk van deze tafelbladen past bij het eten wat je serveert en dit zal positief bevallen bij klanten. Verder kan je kosten besparen met het serveren van eten door de porties die je serveert niet te groot te maken. Het is namelijk zonde als je elke keer te grote porties serveert en mensen dus relatief weinig betalen voor de maaltijd die ze krijgen.