Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe kies je raamdecoratie?

Raambekleding kiezen is lastig. Het moet allereerst passen. Zowel op je raam als in je interieur. Het moet er daarnaast ook een beetje leuk uitzien én functioneel zijn. Niemand heeft zin in lastig te gebruiken raamdecoratie en type dat je om de week in de wasmachine moet gooien. Kortom; genoeg om rekening mee te houden. Wij snappen dat dit vervelend is en willen je dan ook graag helpen met het kiezen van de juiste raambekleding waarmee jij heerlijk stressvrij kunt genieten van je stulpje.

Prioriteiten stellen

Allereerst is het tijd om prioriteiten te stellen. Je moet gaan kijken naar wat je de belangrijkste elementen vindt van de raambekleding. Het is begrijpelijk dat je alles wil, maar dat is simpelweg niet mogelijk. Als je alles op nummer 1 zet, zul je vastlopen. Het is daarom tijd om keuzes te maken. Vind je comfort belangrijk? Staat het esthetisch oogpunt bij jou voorop? Functionaliteit als speerpunt? Hoe dan ook, maar je keuzes. Het is trouwens begrijpelijk als je keuzes per ruimte verschillen. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat je raambekleding voor de slaapkamer vooral comfortabel en functioneel moet zijn; het moet verduisteren. Voor de raamdecoratie woonkamer is dit dan weer een heel ander verhaal, het is er om het te bemoeilijken dat mensen naar binnen kijken en ter esthetiek.

Esthetiek

De esthetiek komt hoe dan ook aan bod, of je dit nu al prioriteit stelt of niet. Het verschil ligt hem echter in hoe belangrijk je het vindt. Toch zul je het enigszins passend moeten maken in je interieur. Er is altijd wel een kleur of een patroon dat past in de rest van je interieur. Kijk hier dan ook naar. Ook al vind je het niet belangrijk, je zult er geen spijt van krijgen. Kijk hierbij ook naar de uitstraling die de raambekleding geeft. Is het een wat landelijke stijl of juist modern? Neem dit mee in je keuze, je zult jezelf dankbaar zijn. 

Maten

De maten van je raambekleding zijn ook van essentieel belang. Te kleine of te grote raambekleding ziet er niet uit én het zal niet functioneel zijn. Het laat veel licht door of het zal snel vies worden. Hoe dan ook; dit dient vermeden te worden. Kies daarom bij voorkeur voor raambekleding op maat, dit is eigenlijk de beste en enige optie die je hebt. Het kost ietsje meer, maar dan heb je ook wat.