Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Koel je huis met een airco

airco

Wil je het hele jaar door slapen in een koele slaapkamer? Ga dan voor een goede airco, want goede betrouwbare airco’s stellen je niet teleur. Een airco doet meer dan enkel de lucht zo koelen dat je er goed in kan slapen. Lees verder over wat een airco doet, hoe belangrijk het is, en over de afstelling.

Naast koele ook schone lucht

In Nederland gaat een hittegolf tegelijk met zomersmog. In Nederland is het dan ook niet vaak lekker warm zodra de temperatuur boven de 25 graden Celsius komt. Al een vrij eenvoudige en voordelige mobiele airco filtert al de lucht. Dit leidt tot winst voor de gezondheid. Zodra er een hittegolf komt gaan de mensen slechter slapen en moeten zij de conditietraining staken. Je slaapt in een koele ruimte met schone lucht, op de dag plaats je de mobiele airco in de buurt van je roei- home- of crosstrainer, en ondanks de waarschuwingen voor teveel schadelijke stoffen in de lucht, kun je trainen.

airco

Zet de airco niet voluit aan

Een airco doet meer dan alleen zorgen dat je goed kan slapen en dat je kan blijven trainen. Ook tijdens werkzaamheden heb je een betere focus als de ergste hitte verdreven wordt. Let wel op, zet de airco dan weer niet te hoog. Zorg dat de temperatuur binnen een beetje meegaat met die van buiten. Vroeger was de norm dat een airco het niet verder moest koelen dan 7 graden onder de buitentemperatuur. Aangezien in Nederland nu de 40 graden grens is gehaald, is die norm achterhaald. Het zal dan eerder 7 graden koeler dan de gemiddelde buitentemperatuur zijn. Dus 40 op de dag 20 ’s nachts dat maakt een gemiddelde van 30 graden, daar dan 7 vanaf maakt ongeveer 23 graden Celsius. In de winter zal de kachel zorgen dat het binnen 19 graden is. Dit is een mooie norm met afstellen van een airco. Je hebt dan een gezond en comfortabel klimaat in huis.