Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Leuke kamerplanten voor elk seizoen 

Er is een grote variatie aan planten die je in huis kunt neerzetten. Wat voor jou de leukste en beste plant is, hangt af van een aantal zaken. Je kunt een plant uitkiezen op basis van het type kamer waar je de plant gaat plaatsen of aan de hand van wat er op dit moment in is. Ook kun je de keuze qua plant laten beslissen door het seizoen. In dit artikel gaan wij je wat meer vertellen over welke kamerplanten bij welk seizoen passen. 

Een kamerplanten voor in de winter

Als je in de winter een kamerplant wilt kopen, is het verstandig om te kiezen voor een plant die kleur in de kamer brengt en daarmee voor een goede sfeer zorgt. Het is gedurende de winter een stuk langer donker en het zal minder gezellig aanvoelen. Daarom is eigenlijk elke plant die kleur en gezelligheid de kamer in brengt, leuk om aan te schaffen. Het maakt niet uit of dit een kamerplant groot is of een kleine kamerplant. Leuke ideeën voor een plant die je in de winter in huis kan halen zijn een Orchidee of een Anthurium. Ook de Kalanchoe Tomentosa zal goed staan in jouw kamer! Dit zijn planten die ervoor zorgen dat er in donkere dagen meer sfeer in huis komt. De planten zijn niet zo groot en er is dan ook bijna altijd wel een leuk plekje voor te vinden in huis.

Een kamerplant voor in de lente en de herfst

De lente is een vrolijkere periode dan de winter en de knoppen van bloemen komen buiten ook weer op. In dit seizoen is het vaak zo dat kamerplanten hun plek in de woonkamer inruilen voor een plek buiten in de tuin. Als je van plan bent om dit te doen, is het verstandig om in ieder geval te wachten tot halverwege mei. Dit is vanaf het moment dat er geen nachtvorst zal komen tot aan het einde van de herfst. In de lente is vooral een citrusboom een hippe kamerplanten om in huis te hebben, maar ook de Alocasia Polly doet zeker niet onder voor zijn soortgenoten!

In de herfst zie je bij binnenplanten vaak typische herfstkleuren terugkomen. De planten buiten verkleuren naar geel, bruin en soms zelfs rood. Mensen vinden het vaak beter om een plant aan te schaffen die ook bij het seizoen past. 

Een kamerplant voor in de zomer

In de zomer is het belangrijk dat je alleen kamerplanten koopt die goed tegen het zomerse licht kunnen. Ook moeten ze tegen een lagere luchtvochtigheid kunnen om goed te kunnen overleven binnenshuis. In de zomer is het het best om voor een plant te kiezen die groen en duurzaam is. Het is verstandig om te kiezen voor een plant die niet te veel water nodig heeft, zoals een ficus hydrocultuur of een philodendrons.