Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Lichtkoepel voor plat dak

Vlakke lichtkoepels zijn heel erg geschikt voor platte daken. Door de lichte helling van het glas loopt regenwater en vuil eraf en blijft het dakraam schoon. Het kan ook zijn dat het dak zelf al een helling heeft, dan is een platte lichtkoepel zonder helling voldoende.

Hoe plaats je een lichtkoepel op een plat dak?

Eerst wordt er een opening in het dag gemaakt waarover dan de lichtkoepel wordt geplaatst. Er worden inbraakwerende schroeven hiervoor gebruikt. Alles wordt netjes afgewerkt met dakleer. Het is belangrijk om de dakbedekking eerst goed voor te behandelen (voorstrijken en ontvetten).

Soorten lichtkoepels voor plat dak

Soms wil je een daklicht dat geopend kan worden en natuurlijk wil je goed isolerend glas, zodat er geen warmte verloren gaat. Dit zorgt ook voor een lagere energierekening. Je kan ook kiezen voor zonwering om te voorkomen dat de ruimte te heet wordt. Een bedienbaar, een beloopbaar of een brandwerend daklicht zijn ook opties. Tenslotte is er nog een zadeldak lichtstraat.

Zadeldak lichtstraat

Dit is een speciale lichtstraat die bestaat uit twee ruiten die in een flauwe hellingshoek van elkaar af lopen. Deze grote glazen overspanningen kunnen wel tot vier vierkante meter extra daglichtoppervlak geven. Door de helling lopen water en vuil vanzelf van de ramen af.

Prijskaartje lichtkoepel voor plat dak

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden en het prijskaartje dat bij een lichtkoepel op plat dak hoort? Ga dan naar deze prijscalculator van www.vlakkelichtkoepel.nl.

Wil je meer weten of heb je vragen?

Als je je gegevens op de website van vlakkelichtkoepel.nl achterlaat, nemen zij snel contact met je op. Voor contactgegevens klik hier.