Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Nieuwe gordijnen

logo (64)Hoewel we al weer een paar maanden in ons nieuwe huis in Den Bosch wonen, hebben we nog steeds geen gordijnen gekocht. Ik vind ze zo bepalend voor de sfeer, dat ik zeker wil weten dat ik de juiste gordijnen heb. Ook ben ik er nog niet uit of ik rolgordijnen, vouwgordijnen of paneelgordijnen wil.

DSC00673-bijgesneden-1024x822Afscherming

Voor mij zorgen gordijnen voor een veilig afgeschermd gevoel van de buitenwereld. Voor ’s avonds wil ik me graag nestelen in mijn huis, en zijn gordijnen daar heel belangrijk bij. Maar ik wil ook maximaal profiteren van het zonlicht overdag, dus ze moeten makkelijk open en dicht te doen zijn. Voor meer inspiratie ben ik naar Das en Vlassak zonweringen gegaan, en kwam daar een wereld aan raamdecoratie tegen. gordijnen den bosch

DSC00877-bijgesneden-226x300Sfeer

Gordijnen zijn er niet alleen om me af te schermen, maar ook om sfeer te brengen in huis. Ik zoek dus naar een combinatie van warme kleuren, mooie structuur en zowel licht doorlatend als afschermend. Precies dat vond ik in de vorm van duo-rolgordijnen; een rolgordijn met twee banen stof, transparant en kleur. De stof zit dubbel, en het voorste gordijn kan de ruimte zowel lichtdoorlatend (alleen transparante banen), als half doorlatend (transparant en niet-transparant) als helemaal donker (alleen niet-transparant) maken. Dit is precies de controle over lichtinval en sfeer die ik wil hebben!

De duo-rolgordijnen worden nu op maat gemaakt voor mij, en ik kan niet wachten tot ik ze heb..