Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Verschillende soorten bed: de futon en het smart bed

Beddenwinkel Enschede

Bedden lijken misschien een beetje saai, je wordt er slaperig van. Maar wist je dat de bedden waar wij nu aan gewend zijn niet de enige bedden zijn die er bestaan? Er bestaan veel meer soorten bedden waar je misschien nog nooit van gehoord hebt. Een paar voorbeelden daarvan zijn de futon en het smart bed. De eerste is een klassiek soort Japans bed, en de tweede is het nieuwste van het nieuwste in de beddenwereld en verkrijgbaar bij bijvoorbeeld Beddenwinkel Hengelo. Het smart bed is deel van de trend om steeds meer alledaagse dingen slim te maken en dat was het bij het bed zeker waard.

De futon: niet heel bekend in Nederland

De futon lijkt best veel op een westers matras, maar het verschilt op een paar grote punten: ten eerste is een futon vaak vouwbaar, en ten tweede is de futon een stuk harder en dunner. Het grote voordeel aan de futon is dat de futon overdag opgevouwen kan worden en worden opgeborgen waardoor er meer ruimte in het huis beschikbaar is. Als je wat kleiner woont is een futon dus zeker handig. Futons hebben wel een nadeel: ze moeten overdag vaak drogen. Dit moet een matras ook, maar een matras is wat luchtiger dus die kan bij het drogen gewoon blijven liggen. Een futon moet even hangen.

Het smart bed: het nieuwste van het nieuwste

Tegenwoordig worden er steeds meer spullen smart. Dit betekent dat ze veel meer functies krijgen dan hun “domme” tegenhangers. En na de smartphone en de smart TV is het nu ook tijd voor het smart bed. Het smart bed is een soort bed dat je nachtrust veel beter bij kan houden dan een fitnesstracker, en ‘s ochtends kan het ook nog eens als een zachtaardige wekker functioneren om je een rustige ochtend te geven, over het algemeen heb je er dus heel veel aan.