Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Visgraat vloer leggen: handige tips en tricks

visgraat vloer

Als je zelf van plan bent om een visgraatvloer te leggen, is het van belang dat je deze uiteraard op de goede manier legt. Je kunt er namelijk zeker van zijn als je dat niet doet, dat je je eraan blijft storen. Hieronder enkele handige tips en tricks voor het leggen van een visgraat vloer. 

Legrichting

Hoe wil je het motief van de visgraat vloer precies uit laten komen? En hoe moet het eruit zien? Teken van tevoren een voorbeeldje uit op papier of leg een aantal vloerdelen neer zonder ze te bevestigen. Zo zie je snel genoeg of dit de juiste legrichting is voor jouw woonkamer. Kijk online vooraf ook goed naar de diverse mogelijkheden die er op dit gebied zijn.

Ondergrond

Zorg altijd voor een egale ondergrond, het liefst met een goed isolerende ondervloer, zodat de vloer zorgt voor goede isolatie en ook nog eens geluidswerend werkt. Ga je werken met vloerverwarming onder je visgraat PVC van VloerXL? Houdt dan rekening met de soort ondervloer die je neer gaat leggen. deze ondervloer moet dan goed bestand zijn tegen warmte van de vloerverwarming. Ga je een houten visgraatvloer neerleggen, dan kan hier geen vloerverwarming onder, maar wel een ademende en isolerende ondervloer. 

Starterspunt

Als je een visgraat vloer aanschaft zul je vaak een soort driehoek mee krijgen. Hiermee kun je het starterspunt creëren en vervolgens zo verder gaan werken om het juiste motief neer te leggen. Heb je deze handige tool niet gekregen bij aankoop van je vloer? Kijk dan online eens rond, zodat je dit starterspunt voor het leggen van je visgraat vloer eenvoudig na kunt maken en zo goed kunt starten. 

Afwerking

Is de vloer uiteindelijk naar volle tevredenheid gelegd? Werk dan het geheel af met mooie plinten naar keuze. Dit hoeft uiteraard niet, maar zorgt wel voor de perfecte finishing touch. Als je een houten visgraat vloer hebt gelegd, kun je de vloer insmeren met olie om de vloer extra te beschermen tegen krassen. De vloer zal dan langer netjes blijven. Kijk eens rond op VloerXL.nl voor de vele mogelijkheden voor een visgraat vloer.