Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Wat voor soorten hottubs zijn er?

Er zijn al heel lang hottubs op de markt en ze zijn ondertussen in allerlei soorten en maten te krijgen. Voorheen waren hottubs altijd van hout of composiet gemaakt van zowel de binnenkant als de buitenkant. Eind 2007 kwamen er ook houten hottubs op de markt met een kunststof binnenkant. Zowel de houten als de hottub kunststof hebben voor- en nadelen die we in dit artikel gaan benoemen. Als je er over nadenkt om een hottub te gaan kopen, is het zeker handig om een afweging te gaan maken tussen de twee soorten, aan de hand van de voor- en nadelen.

De ouderwetse houten hottub

De originele houten hottub is volledig van hout of composiet gemaakt. Hierdoor is de kwaliteit van de houten hottub erg goed en is het een zeer gebruiksvriendelijke hottub. Ook de levensduur van de hottub is enorm lang. Maar hout lekt toch? Doordat het warme water het hout ook verhit, zet het hout uit, waardoor de hottub waterdicht wordt. Ook als de hottub is opgedroogd, is de hottub weer waterdicht. Wel zal de houten hottub na een langere periode zonder water gaan lekken. Het is dus wel belangrijk dat je de hottub regelmatig met water vult.

De kunststof hottub ook een succes

Maar ook de hottub van Welltub heeft veel voordelen. De hottub kunststof is uitgevonden, omdat een houten hottub eigenlijk altijd vol met water moet blijven staan. Mensen vonden dat niet handig en zochten een alternatief. Bij een hottub kunststof is de gehele binnenkant van de hottub van kunststof gemaakt. Je kunt de hottub makkelijk leeg laten staan, zonder dat hij gaat lekker. Daarnaast is de hottub makkelijk schoon te maken door er simpelweg een doekje doorheen te halen op het moment dat je hem leeg hebt laten lopen. Hoewel de levensduur van een houten hottub langer is, is de hottub van kunststof praktisch in onderhoud.