Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Zo gebruik je ledstrips in de slaapkamer

ledstrips slaapkamer

De verlichting van een woning is belangrijk voor een goede sfeer en zorgt voor een goede zichtbaarheid in het donker. Voor het aanbrengen van verlichting heb je veel keuzes die je kunt nemen. Echter hebben veel verlichtingen hoge energiekosten en gaan ook niet zo lang mee waardoor je veel bijdraagt aan vervuiling. Led strips zijn een goede oplossing om op een duurzame manier verlichting in de woning te krijgen. Ook geeft het een unieke uitstraling die je niet met ander verlichting kan krijgen. De slaapkamer is een plek waar jij je comfortabel moet voelen. Ook hierbij is verlichting belangrijk voor een goede nachtrust. Hier zul je te weten komen hoe je ledstrips in de slaapkamer kan plaatsen. 

Waar kun je led strips plaatsen?

Led strips zijn op verschillende manieren in een slaapkamer te plaatsen. De drie meest voorkomende manieren om led strips te plaatsen is op het plafond, langs de muur of achter het bed. Door led verlichting op het plafond te plaatsen krijg je een mooie chique uitstraling. Meestal worden led strips aan de randen van het plafond geplakt zodat je de strip zelf lastig kan zien. Het mooiste is wanneer je de led strip weet te verbergen door middel van bijvoorbeeld een verlaagd plafond. Voor het plafond is een warme witte kleur ideaal. 

Led verlichting kan vrij afleidend zijn wanneer je gebruik maakt van meerdere kleuren. Om dit probleem op te lossen kun je ervoor kiezen om de verlichting achter het bed te plaatsen. Dit geeft de kamer een mooie moderne uitstraling terwijl je tijdens het slapen er niets van merkt. Het staat erg mooi en blinkt mooi uit wanneer je de kamer binnen loopt. RGB led strips zijn ideaal voor het plaatsen achter het bed. Zo kun je de verlichting veranderen op basis van je humeur.

De laatste optie die je hebt is door deze langs de muur te plaatsen. Dit is een goede manier om de contouren van de kamer duidelijk te maken. Het geeft een mooi effect wanneer de kamer helemaal verduisterd is en enkel de led strips branden. Wanneer je led strips langs de muur wil plaatsen is het ook beter wanneer je ze goed kan verbergen. Zo kan de led strip indirect de kamer verlichten wat een heel mooi effect geeft. Vooral wanneer je hier gebruik maakt van een RGB led strip. Voor verschillende soorten led strips kun je terecht bij LEDStripXL. In deze webshop heb je ruime keuze uit diverse ledstrips van topkwaliteit.