Badkamer renovatie tips
Wanneer je een badkamer renoveert kan je jezelf helemaal gek maken over spirobuizen en of de spirobuis 100 mm beter is dan die van 150 mm. Maar op sommige dingen is het beter de aannemer te vertrouwen. Er zijn wel andere dingen waar je tijdens je badkamer renovatie op moet letten. Daarom zijn hier drie tips die je kan gebruiken tijdens je badkamer renovatie.
Vergeet niet om toegankelijke stopcontacten te installeren
Je wilt niet aan het einde van een renovatie komen en beseffen dat je vergeten bent om rekening te houden met de stopcontacten. Denk aan deze stopcontact fouten: je moet je haardroger aan de andere kant van de kamer aansluiten en vanaf daar kun je jezelf niet in de spiegel zien. Of je wilt je elektrische tandenborstel altijd opladen, maar bent vergeten een stopcontact in het medicijnkastje te installeren. Of je deelt je badkamer met je echtgenoot, maar installeerde slechts een stopcontact aan één kant van de spiegel.
Als het op tegels aankomt, hoef je maar een paar soorten te onthouden
Vergeet de eindeloze stapels tegel voorbeelden die de aannemer zal laten zien: je hoeft maar een paar belangrijke varianten te onthouden. De soorten tegels die bijzonder winterhard, slijtvast en tijdloos zijn in het bad – in douchecabines, op vloeren en op muren – zijn porselein, glas, natuursteen, cement en natuurlijk metrotegels (een type van keramische tegels zo populair dat we het in zijn eigen categorie tellen). De opties worden een stuk eenvoudiger als je je eenmaal verdiept in deze beproefde opties; kies dan een kleur en een vorm en ga van daaruit verder.
Je voeg kan je badkamer maken of breken
Voegen kunnen een bijzaak zijn in het schema van je hele verbouwing: het is een klein element van het bad. Maar het is enorm belangrijk: Het sluit vuil en water af, compenseert kleine maatverschillen tussen individuele tegels en verstevigt de structurele integriteit van een installatie. Hoe kies je de juiste voeg voor je badkamer? Beantwoord deze reeks vragen: Wil je dat de voeg opvalt of opgaat in de tegel? Staat de voeg in een hoge spatzone, of een redelijk droge plaats? (Als het veel nat wordt, zoals in een douchecabine, kies dan voor synthetisch voegmiddel; ga overal voor cementgebonden voegmiddel). Zal een vuile voeg je gek maken? (Als dat zo is, vermijd dan wit.) En ga zo maar door!