Blog

Dit is waarom je maar geen spaarrekening krijgt opgebouwd

Dit is waarom je maar geen spaarrekening krijgt opgebouwd

Merk jij dat je spaarrekening maar niet opgebouwd wordt? Je geeft iedere maand weer alles uit, waardoor sparen een lastig karwei wordt. Echter kun je dit probleem zelf oplossen. Maar dan wil je nog wel de juiste kennis in huis hebben. En daarin gaan we je in dit artikel voorzien. Zo vertellen we over rentetarieven bij Rente.nl vergelijken, en hebben we nog meer tips voor je die handig zijn om te onthouden. Lees dus zeker eens verder.

rentetarieven bij Rente.nl

Een spaarrekening opbouwen

Een spaarrekening opbouwen, het klinkt leuk, maar voor veel mensen is het nogal moeilijk. Echter hoeft dat niet zo te zijn. Je moet echter weten hoe je het moet aanpakken. En dat doe je door goed te kijken naar wat je zoal uitgeeft per maand. Daarin zijn terugkerende kosten zeer belangrijk. Want geef je iedere maand weer veel geld uit aan bijvoorbeeld koffie of een broodje in de middag? Op het moment dat je zoiets doet, lijkt het een minimale uitgave. Maar vooral op de lange termijn kunnen deze bedragen aardig oplopen. Door hier naar te kijken, kun je vaak al voor aardige besparingen zorgen. Maar kijk ook zeker eens naar een spaarrekening met een zo hoog mogelijk rentepercentage. Want daarmee zorg je ervoor dat het bedrag uiteindelijk zo hoog mogelijk wordt. Je vergelijkt dit eenvoudig online, door eens te kijken naar een vergelijkingswebsite. Controleer daarop nog even de recensies zodat je weet dat je goed zit.

Keuken Alkmaar, lijkt dit je wat?

Keuken Alkmaar, lijkt dit je wat?

Ben jij op zoek naar een keuken Alkmaar omdat je na al die jaren wel toe bent aan een gloednieuwe keuken en je wilt gelijk een echt kwalitatief goede keuken gaan installeren in je huis? Of ben je net verhuisd en ga je je huis verbouwen en begin je direct met het aanpakken van je keuken of ga je een ander huis huis in en staat daar nog niet eens een keuken in? Of wil je meer informatie over alles omtrent dit bedrijf en hoe zij alles regelen en doen? Dan is dit het perfecte artikel voor jou waar jij zeker te weten je informatie uit kan gaan halen!

i kook

Het bedrijf en waar staan ze voor 

 I-Kook is een bedrijf dat staat voor professionaliteit, dat ga je ook zeker terug vinden in alle taken die ze doen. Ze doen alles met veel passie en weten dus ook veel te vertellen over de keuken Alkmaar door hun brede kennis die ze opgebouwd hebben na al die jaren. Kwaliteit is belangrijk maar de service ook, ze willen dat jij tevreden bent en dat jij gaat genieten van je keuken nadat die helemaal af is en daarom willen ze je met alles gaan helpen. 

Hierom moet jij jouw auto verzekeren

Hierom moet jij jouw auto verzekeren

Voor het afsluiten van een autoverzekering kunnen meerdere redenen zijn. De meest voorkomende reden is omdat het verplicht is. Een auto verzekeren kan tegenwoordig gemakkelijk via het internet, dit brengt een hoop voordelen met zich mee. Hierdoor kun je namelijk op een erg makkelijke manier tot de goedkoopste mogelijkheden komen. Daarnaast kun je op deze manier overzichtelijk verzekeringen met elkaar vergelijken.

Auto

Hierom is een autoverzekering belangrijk

De belangrijkste reden waarom men een autoverzekering afsluit, is omdat het verplicht is. Daarnaast geeft het ook een fijner gevoel tijdens het rijden. Je bent er namelijk zeker van dat je de schade die jij aan een ander veroorzaakt niet zelf hoeft te dekken. Een andere reden waarom men vaak een autoverzekering afsluit, is omdat zij bang zijn voor diefstal. Wanneer je dit risico wilt dekken, dien je een allrisk verzekering af te sluiten. Een allrisk verzekering is over het algemeen erg duur. Het is daarom sterk aan te raden om autoverzekeringen met elkaar te vergelijken. Zo kun je zowel op lange als op korte termijn veel geld besparen. Let er hierbij wel op dat je in zee gaat met de juiste verzekeraar. Zo heeft niet elke verzekeraar een even goede naam opgebouwd. Leer van de fouten van anderen en kies ervoor om zulke bedrijven te vermijden. Zo bespaar je jezelf een hoop ellende in de toekomst.

auto verzekeren
Alle informatie over een epoxy vloer

Alle informatie over een epoxy vloer

Als je een nieuw huis hebt of je bent je oude huis aan het verbouwen, sta je natuurlijk voor bepaalde keuzes. Denk aan wat je allemaal wilt gaan verbouwen. Vaak kiezen mensen, zeker met een nieuw huis, om een nieuwe vloer te laten leggen. Je hebt natuurlijk allerlei soorten vloeren en iedereen heeft daar ook zijn eigen voorkeur in. Een voorbeeld van een vloer is een gietvloer, oftewel epoxy vloer. Vandaag delen we alle informatie en voordelen over een epoxyvloer!

Wat is het

Een epoxy vloer is dus een soort gietvloer wat je vaak terug ziet komen bij industriële gebouwen. Dit omdat de vloer ontzettend hard en stevig is. Ook zie je de vloeren veel in bedrijfsruimtes of andere commerciële bedrijven zoals een winkel. De vloer is niet alleen hard en stevig, maar ook waterdicht en ontzettend sterk. Chemicaliën zullen geen probleem zijn voor de vloer, net zoals zuur of andere uitbijtende stoffen. Je kan dus wel zeggen dat een epoxyvloer erg gebruiksvriendelijk is. Dit geldt ook voor het schoonmaken. Als je ervoor kiest om een epoxy vloer in je huis te laten leggen, kan je de kamer gebruiken voor zware meubels of andere attributen. De vloer zal daar geen enkele problemen door krijgen en dit valt dus ook niet terug te zien.

Industrieel of huiselijk?

Door het vorige kopje kan je misschien een beetje in de war zijn, omdat je denkt dat de vloer helemaal niet gemaakt is om in jouw woning te laten gieten. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor een epoxy vloer, ook voor normale huizen. Als je een moderne look in je huis wilt verwerken is dit een ideale vloer. Het interieur zal er ontzettend strak uitzien met zo’n gietvloer. Ook een groot voordeel is dat de vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Dit is toch een grote must voor sommige mensen, dus fijn om te weten!

Persoonlijke smaak

Het is uiteraard een persoonlijke smaak wat je graag terug ziet komen in jouw huis. Denk van tevoren dus alvast na over hoe je jouw kamers zal inrichten en met wat voor stijl dat is. Als je dat voor je kan zien, weet je ook beter wat voor vloer het beste bij jou past. Daarom is het ook zo goed om inspiratie op te doen in woonwinkels en te ontdekken wat het beste bij jullie past. Neem daar dan ook zeker de tijd voor. Denk goed na!

Infrarood verwarming vs. conventionele verwarming

Infrarood verwarming vs. conventionele verwarming

Infrarood verwarming wordt steeds populairder, het kent veel voordelen tegenover weinig nadelen. In deze blog geef ik wat meer informatie over infrarood verwarming en vergelijk ik het met de traditionele convectie verwarming. Overweegt u om infrarood warmtepanelen aan te schaffen of bent u gewoon geïnteresseerd? Lees dan snel verder!

Wat is infrarood verwarming en conventionele verwarming?

Infrarood straling is gevangen energie wat zich bevindt in de straling van het niet zichtbare spectrum, namelijk het infrarode spectrum. De stralingswarmte voelt zeer aangenaam en is te vergelijken met de warmte van de zon. 

Convectieverwarming is een indirecte vorm van verwarming. Het is de traditionele vorm van verwarming en op dit moment het populairste als u kijkt naar gebruik in Nederland. Het verwarmingselement, oftewel de radiator neemt koude lucht op en verwarmt deze. Een convector is een warmtewisselaar die wordt gebruikt om warmte af te geven aan zijn omgeving. Hierbij wordt convectie gebruikt.

Het verschil tussen infrarood verwarming en convectieverwarming

Het verschil tussen stralingsverwarming en convectieverwarming zit hem in de warmteafvoer. De radiator heeft een zo groot mogelijk oppervlak om zoveel mogelijk in contact te staan ​​met de binnenlucht. De lucht die contact maakt met de verwarming stijgt omhoog en warmt een deel van de koudere lucht op. Vervolgens koelt de lucht af waarna het weer naar beneden zakt. Dit proces wordt continu herhaald. Het grootste gedeelte van de energie gaat dus verloren aan het opwarmen van de lucht door middel van de radiator, in tegenstelling tot het opwarmen van objecten en personen zoals dat bij infrarood verwarming gebeurd. 

Bij infrarood verwarming gaat de meeste energie richting infraroodstraling. Deze straling verdwijnt dus niet in de lucht, maar genereert warmte wanneer het in contact komt met objecten of personen, dit is vele malen efficiënter.Daarnaast verwarmt infrarood straling niet alleen objecten of personen, ook weerkaatst het deze stralingen. 

Voordelen van infrarood verwarming ten opzichte van conventionele verwarming

Doordat infrarood warmtepanelen zo efficiënt te werk gaan zijn ze een stuk zuiniger dan conventionele verwarmingen. Tevens is de aanschafprijs en onderhoudskosten van conventionele verwarming een stuk duurder dan infrarood verwarming. Naast de voordelen op het gebied van duurzaamheid en besparen, brengt infrarood verwarming ook nog gezondheidsvoordelen met zich mee. Door het vermijden van luchtcirculatie vermindert de verspreiding van huisstof-en mijt. Ook blijft de luchtvochtigheid op een gezonder peil, wat de kans op schimmels en vocht aanzienlijk verminderd. Infraroodstraling heeft dezelfde effecten als de zon, de stralingen zijn namelijk stimulerend voor de bloedsomloop en goed voor de spieren en gewrichten. Naast het de financiële en gezondheidsvoordelen speelt het uiterlijk van de panelen ook een grote rol. Waarbij radiatoren vaak opzichtig en bijna niet weg te werken zijn, zijn infrarood panelen weg te werken in elk interieur. In de vorm van een spiegel, een krijtbord of als plafondpaneel.

Een hoofdlamp, altijd handig!

Een hoofdlamp, altijd handig!

Goed licht hebben bij iets wat je doet is van groot belang. Een hoofdlamp helpt hierbij en komt de veiligheid ten goede. Want zoals we allemaal wel weten, zit een ongeluk in een klein hoekje. Helemaal als dit hoekje donker of onvoldoende verlicht is. Zo kun je bijvoorbeeld gemakkelijk struikelen in het donker en het is niet moeilijk voor te stellen wat voor kwetsuren je hierbij op kunt lopen. Helaas onderschatten we de hoeveelheid licht die nodig is nog wel eens, terwijl er een handig en voordelige oplossing voor onvoldoende licht voor iedereen bereikbaar is.

Waarom kiezen voor een hoofdlamp?

Er zijn verschillende redenen waarom de keuze voor een hooflamp een goede keuze is. Met name het feit dat je met dit type lamp altijd je handen vrij hebt is een groot voordeel te noemen. Daarom is dit eigenlijk ook onmisbaar in je goed gevulde gereedschapswagen. Vergelijk dit bijvoorbeeld maar eens met een gewone zaklamp die je in de meeste gevallen altijd moet vast houden. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om de zaklamp neer te leggen, maar dit heeft als nadeel dat de lichtbron de plaats die verlicht moet worden waarschijnlijk onvoldoende verlicht.

Zie hier dan ook gelijk het tweede voordeel van een hoofdlamp. Deze lamp schijnt immers altijd in de kijkrichting. De plek waar jij naar kijkt wordt verlicht en dat is uiteraard precies die plek die ook daadwerkelijk verlicht moet worden. Een laatste voordeel dat we, om maar eens een woordspeling te gebruiken, niet onderbelicht willen laten is de multifunctionele toepassing van een hoofdlampje.

Veelzijdige toepasbaarheid van de hoofdlamp

Hierboven al even kort als voordeel genoemd, maar graag gaan we wat dieper op de verschillende toepassingsmogelijkheden van de hoofdlamp in. Zo kun je een hoofdlampje zeer goed gebruiken tijdens het klussen. Zowel op privé als zakelijk gebied is dit type lamp aan te bevelen. Denk maar eens aan het sleutelen aan een auto die op de brug staat. Geen gedoe meer met een looplamp die je ergens moet ophangen, maar gewoon goed licht door middel van de hoofdlamp.

Afbraamschijf kopen?

Afbraamschijf kopen?

Dus jij wilt een Afbraamschijf kopen? Dan kan ik je vast vertellen dat je hier op het juiste adres bent! Maar het is natuurlijk wel handig om te weten wat zo een schijf is en waar je het wel en niet voor kan gebruiken. Er zijn namelijk verschillende soorten schijven op de markt, voor verschillende soorten materialen. 

Dus als jij een afbraamschijf wilt kopen tegen een uitstekende prijs zit je hier op het goede adres. Neem eens een kijkje op de site van Techwinkel.nl, zij zijn als jaren een van de meest vertrouwde adressen als het gaat om een uitgebreid assortiment. Je kunt je slijpschijf in verschillende afmetingen bestellen. Er is geen betere en makkelijkere manier om je afbraamschijven te bestellen. 

Afbraamschijf

Toonaangevende schijven 

Neem bijvoorbeeld de afbraamschijf van het merk Rhodius. Rhodius is al jaren een betrouwbaar merk in onder andere afbraamschijven met een zeer goede kwaliteit, wie wilt dat nou niet? Deze prachtige afbraamschijven hebben een zeer hoge verspaningssnelheid en een goede standtijd. Daarom is de prijs- kwaliteitsgarantie ook zeer goed te noemen. Er zijn een aantal verschillende afmetingen voor de schijven, ze zijn er van 115 mm, 125 mm, 180 mm en zelfs 230 mm. Met een dikte van zes mm. Hopelijk ben jij nu een stuk meer te weten gekomen over de verschillende schijven die er beschikbaar zijn. Dan kun jij nu een keuze gaan maken van welke schijf jij wilt gaan kopen. Wil je nog meer weten? Kan dan nog even op internet, daar is genoeg te vinden.

Afbraamschijf
Eiken vloerdelen voor extra sfeer

Eiken vloerdelen voor extra sfeer

Eiken vloerdelen

Op dit moment hechten erg veel mensen waarde aan de sfeer in hun woning. Geldt dit ook voor jou? Dan zou je eens kritisch moeten kijken naar het huidige interieur van jouw woning. In veel gevallen zal de vloer niet meer helemaal aansluiten bij het beoogde sfeer beeld. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de rest van het interieur niet helemaal aansluit bij de vloer. In beide gevallen zal de makkelijkste, maar daarnaast zeker ook de goedkoopste optie zijn om de eiken vloerdelen aan te schaffen. Door middel van deze vloerdelen zal je meer sfeer krijgen in jouw woning.

De mogelijkheden van eiken

Wanneer je van plan bent om binnenkort een nieuwe vloer aan te leggen, zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden van eiken vloerdelen. Als je ervoor kiest om een eiken vloer aan te schaffen, heb je het voordeel dat je ook kunt kijken naar de verschillende afwerkingen en bewerkingen van het materiaal. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken of gerookt eiken of verouderd eiken iets voor je is. Door middel dan de bewerkingen ontstaat een geleefde uitstraling. Voor veel mensen is dit erg sfeervol. 

Eiken vloerdelen

Het borstel van eiken

Naast dat het mogelijk is om de vloer een oudere feeling te geven, zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de vloer een nieuwe feeling te geven. Wanneer je een vloer een nieuwe feeling wilt geven, is het aan te raden om de vloer te borstelen. Als je een vloer van eiken borstelt, wordt de nerf duidelijker benadrukt. Ook wordt het hout in veel gevallen  gestoomd. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout een langere levensduur heeft.  

Je vloer goed onderhouden.

Je vloer goed onderhouden.

Dikwijls wordt de vloer niet zo goed verzorgt als andere onderdelen van een kamer. Het wordt vaak over het hoofd gezien, maar een mooie kamer bestaat ten eerste uit een goede vloer die lang goed blijft. Natuurlijk heeft de vloer veel te verduren, bijvoorbeeld onze schoenen, een glas drinken dat omvalt of de kast die er op staat. Om deze vloer te onderhouden kan men olie of lak gebruiken. Wat zijn de voordelen van vloerolie ten opzichte van lak?

Bij een kleine beschadiging op de vloer is het gemakkelijker om olie te gebruiken voor het herstel en het wegpoetsen van de vlek. Olie is makkelijker aan te brengen op een klein oppervlak. Daarnaast is het ook minder werk. Met de olie zal u minder tijd kwijt zijn dan met de lak. Vooral bij de tuindeuren, waar vaak wordt gelopen en de vloer meer in aanraking met vocht komt, is het juist belangrijk om daar de vloer goed te onderhouden.


Daarbij komt dat olie goedkoper is dan lak, terwijl het effect nagenoeg gelijk is. Met vloerolie is je vloer net zo goed beschermd.
Tot slot vinden veel mensen dat de vloer natuurlijk moet voelen en er natuurlijk uit moet zien. Bij lak kan het een glad geheel lijken, terwijl bij olie de vloer veel natuurlijker blijft.

De bouwsector

De bouwsector

Het gaat steeds weer een stapje beter met de bouwsector. Daar waar een aantal jaar geleden het ene bouwproject na het andere bouwproject gered moest worden kunnen er nu meerdere bouwprojecten tegelijk starten. Een tijdje leek het erop dat de bouw steeds minder aantrekkelijk werd om in te gaan werken, maar dit is weer helemaal bijgedraaid. Voor jongeren die niet van lang studeren houden, maar wel echte aanpakkers zijn is de bouw een prettige sector om voor te kiezen. Je kunt er mooi met je handen bezig, fijn aan het werk met een kolomboormachine of ander gereedschap.  Je kunt vaak lekker buiten werken en bezig zijn met je handen. Scholieren kunnen na hun middelbare school kiezen voor een bouwopleiding. Hier kunnen ze op verschillende manieren school en werk combineren. 

Bouwopleiding

Heb je de knoop doorgehakt? Ga je een opleiding in de bouw volgen? Dan kun je kiezen voor een BBL of een BOL opleiding.
Een BBL opleiding staat voor beroeps begeleidende leerweg, bij deze variant ga je deeltijd naar school en werk je de rest van de week in een leerbedrijf. Het kan verschillen hoeveel dagen per week je in de schoolbanken zit. Bij sommige opleidingen is dit 2 dagen per week en bij andere is dit slechts 1 dag per week. Laat je hier dus goed over informeren zodat je niet voor verrassingen komt te staan. Een BBL opleiding is vaak erg praktijkgericht zodat je goed voorbereid wordt op de werkvloer. Je kunt je geleerde theorie vaak dezelfde week nog in de praktijk toepassen bij je leerbedrijf.
Een BOL opleiding staat voor beroeps opleidende leerweg. Bij deze manier van leren ga je voltijd naar school en leer je de theorie via een stageplaats in de praktijk uit te voeren.

Wat leer je tijdens je opleiding?
Je leert alle kneepjes van het vak wat je gekozen hebt. Zowel in de schoolbanken als op je werk- of stageplaats. Omdat een bouwopleiding praktisch ingericht is kun je alle geleerde theorie in de praktijk toepassen.

Werken in de bouw

Na het afronden van je opleiding kun je aan de slag in de bouw. Met een beetje geluk kun je bij je leerbedrijf of op je stageplaats een baan krijgen. Zo niet? Dan kun je natuurlijk gewoon solliciteren. Werken in de bouw betekent vaak dat je vroeg op moet staan, maar het voordeel hier aan is dat je ook weer vroeg thuis bent. Je zult merken dat je eenmaal op de werkvloer – of de bouw – steeds meer inzicht en handigheden ontwikkeld.