Waarom kamado kopen?
Voor de mensen die denken aan een kamado kopen maar niet weten wat een kamado is, een kamado is een keramische grill. Het idee is ontstaan in Oost-Azië. Daar bakken ze al eeuwenlang gerechten in de bekende kleiovens. De Japanners ontwikkelden echter een bekend eivormig model. Dus slimme kinderen! Funfact: Kamado betekent “fornuis/vuur” in het Japans. Het belangrijkste verschil tussen een “gewone” BBQ-ketel en een kamado is het materiaal. Kamado is gemaakt van sterk keramiek. Het heeft het vermogen om warmte zeer goed op te nemen en vast te houden. Ideaal voor grillen op lage of hoge temperatuur. In principe kan een gewone BBQ dit ook, maar die verliest sneller warmte en je moet wat “meer” werken om de temperatuur stabiel te houden. Tegenwoordig heb je veel leveranciers van camouflage grills. De meest bekende is de Green Egg, het bekende groene “ei”. Dit toonaangevende merk is niet meer weg te denken uit de barbecue scene en heeft ook een enorme aanhang.
Wat te doen qua onderhoud voor een kamado
Vriendschap Behoud is erg belangrijk. Hoe beter je voor je mooie toestel zorgt, hoe langer je er plezier van zult hebben. U kunt altijd meerdere punten aan de schoonmaak toevoegen. Deze omvatten bijvoorbeeld een grill, een asbak (vuurhaard) en een schoorsteen. U kunt uw eten grillen. Daarom is het belangrijk om ze na het grillen schoon te maken. Dit gaat eenvoudig door de BBQ met een staalborstel af te borstelen terwijl de BBQ nog heet is.