Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

3 tips voor het inrichten van een tienerkamer

Is de ‘oude’ kamer van jouw tiener veel te kinderachtig geworden en wordt het daarom tijd voor een room make-over? Lees dan snel verder. Voor een tienerkamer zijn namelijk weer andere dingen belangrijk dan voor een kinderkamer of voor een volwassen kamer. In dit artikel geef ik je drie tips voor het maken van de beste tienerkamer voor jouw tiener. Hierdoor kan hij/zij er jaren mee vooruit en zit je niet volgend jaar alweer met een tiener die weer een nieuwe kamer wilt.  

Een goed bed is de basis voor een tienerkamer

Jij vindt ze misschien lui wanneer ze de hele dag in bed liggen, maar het is wel bewezen: een tiener heeft nu eenmaal meer slaap nodig dan een volwassene. Daar komt bij dat een tiener vaak veel tijd op zijn/haar kamer doorbrengt en daarbij graag lekker wil kunnen ‘chillen’. Een goed bed is dan ook de basis voor een tienerkamer. Begint het bed van jouw tiener te klein te worden, zorg dan dat er een nieuw bed komt nu je de kamer toch helemaal aan gaat pakken. Kijk ook verder dan een eenpersoonsbed. Misschien is je tiener wel toe aan een tweepersoonsbed. Zorg dat je het bed uitkiest in overleg met hem of haar zelf. Hierdoor kan hij/zij aangeven wat voor hem of haar belangrijk is. 

Houd rekening met wisselende wensen

Een tiener gaat door veel verschillende emoties heen en zit vaak in een zoektocht naar wie hij of zij is. Het is dan ook niet vreemd dat daar verschillende stijlen en wensen bij horen. Maar om nu iedere keer de complete kamer een nieuwe make-over te geven, wanneer hij of zij iets nieuws gaaf vindt. In plaats daarvan kun je het beste werken met een goede basis en dit aanvullen met bepaalde accessoires die kunnen wisselen. Een erg handige tip hiervoor is het gebruik van wissellijsten. Dit zijn fotolijsten, waarbij de afbeelding eenvoudig kan worden verwisseld voor een andere. Zo heb je iedere keer toch weer een ander stijltje. De wissellijsten zijn er in allerlei verschillende soorten en formaten, van de wissellijst 30 x 30 tot de wissellijst 50×70

Bespaar ruimte met praktische oplossingen

Door de jaren heen verzameld je tiener veel spullen. Het is dan ook belangrijk dat er voldoende plek is voor al deze spullen in de tienerkamer. Is de kamer niet al te groot? Dan zul je met slimme oplossingen moeten komen. Denk bijvoorbeeld aan lades onder het bed of een hoogslaper met daaronder een bureau. Hoe meer opbergruimte, hoe beter. Hoewel een tiener het liefst alles gewoon lekker rond laat slingeren.