Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

5 redenen om te kiezen voor een PVC-vloer in uw huis

De PVC vloeren van ambiant.nl worden steeds populairder en het is niet moeilijk om te begrijpen waarom. Een PVC vloer biedt namelijk ontzettend veel voordelen, zeker ten opzichte van laminaat en een tegelvloer. Benieuwd welke dat zijn en of een PVC vloer ook voor uw woning de juiste keuze is? Lees dan snel verder!

PVC is geluiddempend

Iedereen die een laminaatvloer heeft liggen weet hoe hol het kan klinken als u erop loopt. Zeker wanneer u graag hakken draagt kan het erg schel klinken, vooral bij de goedkopere varianten. Een PVC vloer echter, dempt geluid, waardoor het veel doffer klinkt wanneer u erop loopt. Dit verbetert de algemene akoestiek van de ruimte en zorgt er bovendien voor dat geluid minder doorklinkt naar onderliggende verdiepingen.

Een PVC vloer is bestand tegen vocht

Doordat een PVC vloer van kunststof is gemaakt, is deze volledig vochtbestendig. Dit is ideaal voor ruimtes die geregeld nat kunnen worden, zoals wasruimtes, toiletten en zelfs badkamers. Wilt u een nieuwe vloer leggen en deze doortrekken over de gehele verdieping, inclusief badkamer en toilet? Dan is een PVC vloer de perfecte optie. Vergeet naden en drempels tussen de ruimtes en leg een naadloze PVC vloer, die mooi overloopt in alle ruimtes.

Een kunststof vloer laat warmte door

In tegenstelling tot laminaat, kun je een PVC vloer prima over vloerverwarming heen leggen. Hij geleidt de warmte namelijk erg goed, waardoor deze niet verloren gaat. Het materiaal heeft namelijk de unieke eigenschap dat het zich aanpast aan de temperatuur van de ruimte.

Met een PVC vloer heeft u geen plinten nodig

Zijn plinten voor u ook echt een doorn in het oog? U bent zeker niet de enige. Plinten worden door veel mensen gezien als een noodzakelijk kwaad, maar daar komt met een PVC vloer een einde aan. Deze kan namelijk heel strak op de wanden worden gelegd, waardoor plinten helemaal niet meer nodig zijn. Het enige wat u aan de zijkant ziet is een smal kitrandje, maar dit vinden de meeste mensen niet storend. Met een hoge plint kan dit eventueel worden weggewerkt, maar plakplinten zijn sowieso niet nodig.

Een PVC vloer is gemakkelijk te vervangen

Het laatste voordeel van een kunststof vloer (PVC) is dat deze gemakkelijk te vervangen is wanneer deze beschadigd is. Los van het feit dat PVC niet snel beschadigt, zijn de verschillende stroken wel relatief makkelijk los te halen en te vervangen door een nieuwe ‘plank’. Gebeurt er onverhoopt iets waardoor de vloer een flinke beschadiging oploopt? Dan verwijdert u simpelweg het beschadigde deel en lijmt u er een nieuwe in.

Bent u na het lezen van al deze voordelen nieuwsgierig geraakt naar de kleuren en motieven waarin PVC vloeren beschikbaar zijn? Klik hier om de pvc vloeren van ambiant te bekijken en zie direct wat u kwijt zou zijn voor het gewenste aantal vierkante meters.