Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Alle informatie over een epoxy vloer

Als je een nieuw huis hebt of je bent je oude huis aan het verbouwen, sta je natuurlijk voor bepaalde keuzes. Denk aan wat je allemaal wilt gaan verbouwen. Vaak kiezen mensen, zeker met een nieuw huis, om een nieuwe vloer te laten leggen. Je hebt natuurlijk allerlei soorten vloeren en iedereen heeft daar ook zijn eigen voorkeur in. Een voorbeeld van een vloer is een gietvloer, oftewel epoxy vloer. Vandaag delen we alle informatie en voordelen over een epoxyvloer!

Wat is het

Een epoxy vloer is dus een soort gietvloer wat je vaak terug ziet komen bij industriële gebouwen. Dit omdat de vloer ontzettend hard en stevig is. Ook zie je de vloeren veel in bedrijfsruimtes of andere commerciële bedrijven zoals een winkel. De vloer is niet alleen hard en stevig, maar ook waterdicht en ontzettend sterk. Chemicaliën zullen geen probleem zijn voor de vloer, net zoals zuur of andere uitbijtende stoffen. Je kan dus wel zeggen dat een epoxyvloer erg gebruiksvriendelijk is. Dit geldt ook voor het schoonmaken. Als je ervoor kiest om een epoxy vloer in je huis te laten leggen, kan je de kamer gebruiken voor zware meubels of andere attributen. De vloer zal daar geen enkele problemen door krijgen en dit valt dus ook niet terug te zien.

Industrieel of huiselijk?

Door het vorige kopje kan je misschien een beetje in de war zijn, omdat je denkt dat de vloer helemaal niet gemaakt is om in jouw woning te laten gieten. Toch wordt er steeds vaker gekozen voor een epoxy vloer, ook voor normale huizen. Als je een moderne look in je huis wilt verwerken is dit een ideale vloer. Het interieur zal er ontzettend strak uitzien met zo’n gietvloer. Ook een groot voordeel is dat de vloer gecombineerd kan worden met vloerverwarming. Dit is toch een grote must voor sommige mensen, dus fijn om te weten!

Persoonlijke smaak

Het is uiteraard een persoonlijke smaak wat je graag terug ziet komen in jouw huis. Denk van tevoren dus alvast na over hoe je jouw kamers zal inrichten en met wat voor stijl dat is. Als je dat voor je kan zien, weet je ook beter wat voor vloer het beste bij jou past. Daarom is het ook zo goed om inspiratie op te doen in woonwinkels en te ontdekken wat het beste bij jullie past. Neem daar dan ook zeker de tijd voor. Denk goed na!