Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Alles verlicht met spotjes

design spotjes

Spots zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons huis. We kunnen ze overal ophangen. Het voordeel van spots is dat je hiermee echt de plekken kan uitlichten waar jij licht wilt hebben. Je kunt dus een spotje zetten op dat mooie kunstwerk dat eigenlijk nooit opviel. Zag je het eten eigenlijk nooit goed op je bord liggen? Verlicht de eettafel. Je hebt tegenwoordig zelfs inbouwspots die je kan richten. Wil je echt sfeer in huis brengen, kies dan voor design spotjes.

Licht voor boven de eettafel

Goede verlichting eettafel is vaak lastig te realiseren. Zoals we hierboven al beschreven, krijg je met een hanglamp vaak maar op een plek licht. Stel dat je een grote tafel hebt, dan kan de lichtbundel te klein zijn voor de gehele eettafel. We kunnen dit probleem gemakkelijk oplossen door hier spotjes voor te gebruiken. Spots kan je precies richten waar jij de lichtbundel wilt hebben. Zo zul je altijd alles goed kunnen zien.

Soorten spotjes

Er zijn verschillende formaten spotjes te verkrijgen. Je moet zelf goed bepalen welk formaat spotjes jij wilt hebben. Zo heb je bijvoorbeeld spots van 30 millimeter tot en met 70 millimeter. Je moet goed bepalen waar je de spotjes voor nodig hebt. Het is tegenwoordig ook echt niet meer zo dat een grote spot meer licht geeft dan een kleinere spot. Een kleinere spot kan meer lumen hebben dan de grote spot. Maar wat zeggen de lumen van een lamp nou eigenlijk en moet ik niet kijken naar de wattage? De wattage zegt toch veel meer over de lamp? Lees hierover meer bij de effecten van spots.

De effecten van spots

Met spots kan je heel veel. Je kan licht precies op de plek krijgen waar jij wilt en ze zijn er ook nog eens in verschillende stijlen en groottes. Het is goed om na te denken over wat voor een lamp je in de spot gaat doen. Het is goed om te kijken naar hoeveel lumen een lamp heeft. Hoe meer lumen de lamp heeft, hoe helderder het licht is. Wil je hier mee kunnen spelen? Zoek dan een spot die een dimmer heeft. Op deze manier kan je de lamp blijven aanpassen naar jouw behoefte voor dat moment. Daarom is het ook beter om naar lumen te kijken in plaats van naar wattage. Wattage zegt eigenlijk alleen iets over het energieverbruik van de lamp.