Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Beste geldbesparende doe-het-zelf badkamer ideeën

Als je er niet zeker van bent om zelf een hele badkamer te vervangen, zijn er veel doe-het-zelf badkamer updates die zelfs de meest beginnende doe-het-zelver kan doen.

Vervangen

Als je je badkamermeubels gaat vervangen is het goedkoper om ze te vervangen, maar wel de indeling van de badkamer hetzelfde te houden. Dit scheelt veel geld, omdat er geen leidingen of bedradingen herlegd moeten worden. Soms kun je je badkamer al een gehele nieuwe look geven door alleen de radiatoren te vervangen door bijvoorbeeld high-tech thermrad radiatoren. Er zijn veel andere soorten radiatoren, ga naar radiatorendiscounter.nl voor een groot assortiment radiatoren.

Slopen

Als je niet weet hoe je een badkamer moet renoveren en je besluit een professional te betalen om het meeste werk uit te voeren, kun je nog steeds vast komen te zitten en moet je het vuile sloopwerk zelf doen. Het is zwaar werk om al je armaturen en fittingen eruit te halen, tegels van de muren te kloppen en het puin op te ruimen, maar het zal je veel geld besparen.

Tegels

Het opnieuw betegelen van de badkamer zal een enorme impact hebben op de look en feel van de kamer. De kosten van tegels kunnen echter aanzienlijk variëren. Er zijn een aantal mooie betaalbare tegels beschikbaar, maar meer high-end opties kunnen prijzig zijn. Een alternatief voor het opnieuw betegelen van de vloer is om in plaats daarvan linoleum- of vinyl vloeren te leggen. Er zijn honderden hoogwaardige linoleum- en vinylvloeren om uit te kiezen en het is echt snel en gemakkelijk te leggen!

Een ander goed doe-het-zelf badkamer idee is om je badkamertegels te schilderen met wat tegelverf in plaats van ze volledig te vernieuwen. Gespecialiseerde tegel verven zijn verkrijgbaar in de meeste doe-het-zelfzaken en ze zijn een geweldige manier om het uiterlijk van de badkamer met een beperkt budget volledig te veranderen.

Voegen

Om je badkamer schoon en fris te laten aanvoelen, vernieuwt je je voegen en siliconen randen die, laten we eerlijk zijn, vaak betere dagen hebben gekend! Afhankelijk van de dikte van uw bestaande voeg kun je misschien zelfs een nieuwe laag rechtstreeks over de bestaande voeg aanbrengen!

Niemand houdt van vuile en beschimmelde siliconen randen, maar gelukkig is het gemakkelijk te verwijderen en te vervangen. Schraap het er met een scherp mes uit, veeg de oppervlakken schoon en breng vervolgens een verse nieuwe laag siliconenkit aan. Deze kleine updates zorgen ervoor dat uw badkamer schoon, fris en nieuw aanvoelt.