Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Beter slapen doe je op een goed bed

Beddenwinkel Enschede

Slaap is ontzettend belangrijk voor hoe goed je de rest van de dag besteedt. Een goede slaap hangt van een aantal dingen af, waaronder het bed waar je op slaapt. Heb je al erg lang hetzelfde bed, of slaap je al wat langer minder goed, ga dan op zoek naar een nieuw bed. In de provincie Overijssel zijn genoeg locaties waar je bedden kunt bekijken en uitproberen. In de buurt van Enschede of Beddenwinkel Hengelo kun je bedden vinden van goede kwaliteit om je nachtrust te verbeteren. In showrooms kun je verschillende dingen uitproberen zoals bedden met koudschuim, binnenvering of Boxspring Hengelo.

Welk bed past bij jou?

Er zijn een heleboel verschillende manieren om je bed en slaapkamer samen te stellen. Denk daarbij niet alleen aan een- of tweepersoons, maar ook aan de hoogte van je bed en verschillen in materiaal. Neem je wel of geen lattenbodem, neem je een toplaag op je matras, of een matrasbeschermer. Een hoger geplaatst bed kan soms beter doorluchten. Lucht voert het vocht af dat je verliest in je slaap. Matrassen verschillen ook in hoe veel lucht ze doorlaten. Een boxspring heeft lege ruimtes en laat dus veel lucht door. Bij goed doorluchten gaat je bed langer mee en heb je meer slaapcomfort.

Hoe onderhoud ik mijn bed?

Wanneer je je perfecte bed hebt gevonden in de speciaalzaak, komt deze vaak ook met een kwaliteitsgarantie en instructies. De instructies voor onderhoud zijn bedoeld om het slaapcomfort van je nieuwe bed zo lang mogelijk hoog te houden. Het kan zo zijn dat een lat van een lattenbodem een keer breekt wanneer bijvoorbeeld de kinderen op bed springen. De drukverdeling is dan anders en het beste is om meteen de kapotte lat te vervangen, hetgeen ingewikkelder is dan het klinkt. Matrassen en toplagen kunnen ook het best van tijd tot tijd gestoomd worden. Zo blijven ze lang fris en schoon.