Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Beveilig je huis met een schuifpoort

Heb je de stap genomen om groter te gaan wonen in een luxe woning? Dan wil je natuurlijk wel dat deze goed beveiligd is. Je hebt verschillende manieren waarop je een huis goed kunt beveiligen en een daarvan is het plaatsen van een schuifpoort. Dit artikel vertelt je meer over het hebben van een schuifpoort en is geschreven in samenwerking met Holland Hekwerk.

De voordelen van een schuifpoort

Zoals net al even benoemd is het grootste voordeel van het hebben van een schuifpoort dat het jouw huis beveiligt en je daardoor een veilig gevoel kan krijgen. De manier waarop dit kan, en andere voordelen, zijn hier beschreven:

  • Een schuifpoort bestaat uit spijlen die gemaakt zijn van onder andere staal of aluminium. Omdat dit harde en zware materialen zijn weet je zeker dat iemand niet zomaar de poort kan openbreken. Veiligheid voorop!
  • Een schuifpoort neemt relatief weinig ruimte in. Wanneer je een schuifpoort vergelijkt met bijvoorbeeld een draaipoort, neemt een draaipoort veel meer ruimte in. Dit komt omdat bij een schuifpoort de hekken als het ware in elkaar schuiven en bij een draaipoort de hekken naar buiten klappen.
  • Door de stalen of aluminium materialen heeft de poort een moderne uitstraling. Hierdoor geeft het een futuristische tintje aan jouw huis.
  • De schuifpoort is weer- en windbestendig. Dit komt natuurlijk goed van pas in Nederland omdat het weer hier vaak onberekenbaar of onstuimig kan zijn. Zo kan je met een gerust hart op de bank zitten en hoef je niet bang te zijn dat de schuifpoort niet tegen een stootje kan.

Verschillende soorten schuifpoorten

Gelukkig is er in schuifpoorten genoeg keuze, zowel qua materiaal als uitstraling. Hieronder zijn een paar verschillende varianten beschreven:

  • Een schuifpoort kan worden gemaakt van staal of aluminium maar ook van hout. Wil je gaan voor een karakteristieke en authentieke look? Ga dan voor een houten schuifpoort. Als je meer van modern houdt kun je kiezen voor een aluminium of stalen poort.
  • Verder zijn er ook genoeg variaties in prijs. Er zijn hele goedkope schuifpoorten maar ook luxere en duurdere varianten.
  • Wat veel mensen niet weten is dat een schuifpoort op verschillende manieren is te bedienen. Zo kun je hem handmatig maar ook elektrisch bedienen. Het is aan te raden om voor elektrisch te kiezen als de poort op een grote afstand van de voordeur ligt.

We hopen dat je deze tips kunt gebruiken om tot de beste keuze te komen!