Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Bezwaar WOZ waarde loont de moeite

Scheiden met koophuis

Binnenkort valt weer de beschikking van de WOZ waarde in je brievenbus of mailbox. Vaak is dat een bericht waar je niet blij van wordt met een bedrag dat niet kloppend voelt. En daar zou je best wel eens gelijk in kunnen hebben. Want nog steeds wordt de waarde vaak te hoog ingeschat. En dan betaal je niet alleen te veel voor de aanslag, maar ook te veel voor andere slagen waarvan het bedrag gebaseerd is op deze waarde. Daarom kan een bezwaar WOZ waarde indienen zeer de moeite waard zijn. Het kan je zomaar een hoop geld opleveren. In dit artikel vertellen we je alles over de mogelijkheden die er zijn op dat gebied. Denk jij dat het bedrag te hoog is en wil je daar wat aan doen? Lees dan zeker dit hele artikel. Het kan geld waard zijn.

Kleine moeite, groot plezier

Het indienen van bezwaar WOZ waarde is absoluut de moeite waard om tijd aan te besteden. Als je een bezwaar indient is de kans reëel dat je uiteindelijk op een lager bedrag uitkomt. De eerste stap die je dan dient te zetten is dat je een pro forma bezwaar indient binnen de daarvoor gestelde termijn. Als je dat te laat doet is de kans groot dat je een afwijzing krijgt. Na de eerste brief zul je waarschijnlijk de vraag krijgen om je bezwaar toe te lichten. Het is van belang dat je dat ook goed gefundeerd doet. Voor veel mensen is dat de reden om het niet te doen. Het is niet heel veel werk, maar het vraagt wel wat specialistische kennis.

Bezwaar WOZ waarde hoef je niet zelf te doen

Als je nu denkt, laat maar, zoals veel mensen denken, dan hebben we goed nieuws voor je. Want bezwaar WOZ waarde hoef je niet zelf te doen. Er zijn gespecialiseerde partijen die niks anders doen dan de waarde aanvechten met goede argumenten. Deze bedrijven weten precies wat er nodig is om de kans van slagen zo groot mogelijk te maken. Dus als je geen zin hebt om je te verdiepen in de materie is dit een hele interessante optie.

Niet geschoten altijd mis

Voor het indienen van een bezwaar WOZ waarde geldt dat niet geschoten altijd mis is. Zeker als je dat niet allemaal zelf hoeft te doen. Het is een kleine moeite om je case aan een organisatie voor te leggen die er verstand van heeft. Dan heb je er verder geen omkijken naar. Zij zoeken alles voor je uit, sturen de eerste brief en de eventuele toelichting die dan gevraagd wordt. Daarnaast kunnen ze een eventuele hoorzitting voor je overnemen zodat je daar zelf ook geen omkijken naar hebt.

Bezwaar WOZ waarde kost je niks

En het beste nieuws is dat het uitbesteden van het bezwaar WOZ waarde je niks kost. Als het bezwaar niet gehonoreerd wordt hoef je geen kosten te betalen en krijg je wel gelijk dan betaalt de gemeente de proceskosten aan de organisatie. Jij hoeft er geen euro aan uit te geven.