Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Bouwafval: container huren of zelf afvoeren?

bouwafval

Ga jij binnenkort een grote klus uitvoeren? Bij het uitvoeren van een grote klus, denk hierbij aan het opknappen van de tuin of het verbouwen van de schuur, is het van belang om een container te hebben. Dit is namelijk een efficiënte manier van afval verzamelen, waarbij je een helder overzicht hebt van de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt tijdens het uitvoeren van de klus. Je kan kiezen om het afval zelf te verzamelen en vervolgens zelfstandig weg te voeren in plaats van een container te huren.

Het huren van een bouwafval container is in veel gevallen de handigste keuze. Houd er wel rekening mee dat in sommige steden een vergunning verplicht is wanneer je de container op openbare grond plaatst. Dus ga jij een container huren in Almere of een andere drukke stad? Informeer bij de gemeente naar de regelgeving.

Zelfstandig afvoeren van afval

Indien je besluit om het afval zelf weg te voeren dan hoef je niet te kiezen voor een container huren. Toch kan dit nog steeds verstandig zijn om te doen, aangezien een grote container als voordeel heeft dat je maar één keer naar de milieustraat hoeft te rijden. Dit scheelt transportkosten en tevens tijd en energie. Het kan geld kosten om door de milieustraat te rijden, afhankelijk van de gemeente waarin jij momenteel woont. Vraag dit vooral van tevoren na om verrassingen te voorkomen. 

Het huren van een bouwcontainer

Een andere optie die je hebt is het huren van een bouwcontainer, waarmee je direct voldoende opslagruimte hebt voor al het grofvuil dat geproduceerd wordt. De kosten voor het huren van een bouwcontainer liggen rond de honderdvijftig euro. Het voordeel is vervolgens dat al het puin niet meer los zal slingeren in het huis. Een ongelukje kan zomaar gebeuren, met name als het puin voor je voeten ligt. Ga je verbouwen in de omgeving van Amstelveen? Dan kun je gemakkelijk en goedkoop een container huren in Amstelveen via ParidonContainers.nl.

Keuze maken

De beste keuze is afhankelijk van jouw situatie. Als jij een kleine klus gaat uitvoeren, zoals het opruimen van het onkruid in de tuin, dan is het huren van een container niet noodzakelijk. Als je echter de keuken wenst te verbouwen, dan heb je een container nodig om de grote hoeveelheden grofvuil die vrijkomen te verzamelen en ervoor te zorgen dat het wordt weggevoerd. Dit brengt vervolgens de nodige kosten met zich mee, maar kan tevens veel opleveren voor jouw situatie.