Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Dakgrind zuigen of blazen: dit zijn de mogelijkheden!

tuin ophogen

Heb jij je weleens afgevraagd waarom er grind op daken te vinden is? Dakgrind bedekt daken om ervoor te zorgen dat regenwater op een geleidelijke wijze wordt afgevoerd. Tevens houdt dakgrind uv-straling tegen en helpt het jouw dak om een sterke wind goed te weerstaan. Hoewel dakgrind dus vele functies kent, is het soms zaak om het te verwijderen. Maar hoe gaat dakgrind laten verwijderen nou precies in zijn werk? In deze blog leer je het antwoord kennen op dit vraagstuk. Tevens ontdek je wat er verder nog mogelijk is met dakgrind zuigen.

Dakgrind blazen doe je zo

Er zijn vele soorten mogelijkheden om dakgrind te blazen. De voornaamste werkwijze is via een vrachtwagen die over een blaascombinatie beschikt. Een speciale vrachtwagen wordt ten eerste uitgerust met een bak waar al het grind zich in bevindt. Vervolgens wordt er een slang in deze bak geplaatst. Deze wordt aangelegd tot en met het dak. Vervolgens wordt een blaasmachine aangezet die het grind van de vrachtwagen naar het dak verplaatst. Tijdens het omhoog blazen is er een persoon die op het dak aanwezig is om er zeker van te zijn dat het proces goed verloopt. Zo wordt onder andere het grind op een wijze geblazen waarbij het goed over het dak verspreid is. Zo is dakgrind blazen een eenvoudig proces.

Ook dakgrind zuigen is mogelijk

Naast dakgrind blazen, is dakgrind laten verwijderen ook mogelijk. Dit gebeurt op een net zo ingenieuze maar simpele wijze als dakgrind blazen. Ook hierbij is er een vrachtwagen met een bak aanwezig. Deze is er dit keer echter om het dakgrind op te vangen. Zo ontstaat er geen puinhoop op straat en kan het dakgrind eenvoudig vervoerd worden. Via een slang wordt het dakgrind op het dak opgezogen. Vervolgens gaat het via een slang naar de vrachtwagen toe. Zo is binnen mum van tijd het dakgrind verwijderd. Dit is vooral handig wanneer je bijvoorbeeld zonnepanelen op het dak wil plaatsen of wanneer het dakgrind te zwaar voor het dak blijkt te zijn. Zo is ook dit aspect van dakgrind eenvoudig om mee om te gaan. Benieuwd naar de mogelijkheden van zuigtechniek om dakgrind te verwijderen of te plaatsen? Bij Kooiker Daktoppers hebben ze jarenlange ervaring op dit gebied.