Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Dakspecialist Almere

renoveren

Een daklekkage: een van de meest gevreesde problemen onder woningeigenaren

Mocht je aan een grote, representatieve groep woningeigenaren wat het meest gevreesde euvel is aan je eigen woning, dan mag de kans groot worden geacht dat daklekkages vaak genoemd worden. Zeker mensen die het eens hebben meegemaakt weten hoe vervelend en ingrijpend een lekkage in je dak kan zijn. Kortom, in principe zou je er alles aan moeten doen om een dergelijke lekkage te voorkomen. Een dakspecialist uit Almere zou je hier mee over kunnen vertellen, maar ook in de volgende alinea’s lees je alvast meer informatie.

Waarom er alles aan doen om een daklekkage te voorkomen?

Zeker als er sprake is van een groot lek, en wanneer het water bij een fikse regenbui letterlijk met liters naar binnen komt, dan kun je in korte tijd aan grote waterschade lijden. Deze schade zal dan vooral aan je interieur zijn en ook de vloer van de bovenste verdieping van je woning komt er dan zeker niet ongeschonden uit. Bij kleinere lekkages zie je vaak dat er bescheiden beetjes water langs de plafonds en muren sijpelen. Je interieur blijft dan weliswaar gespaard, maar vergis je niet: dit binnendringende water kan grote schade veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld de constructie aantasten en ook schimmelvorming ligt al snel op de loer.

Dakspecialist Almere

Met deze tips voorkom je zo veel mogelijk daklekkages 

Het voorkomen of het zo lang mogelijk uitstellen van daklekkages kun je voor elkaar krijgen door het opvolgen van de volgende drie tips:

  • Ga je voor nieuwe dakbedekking? Kies dan met zekerheid voor materialen van onberispelijke kwaliteit.
  • Als je ervoor kiest het aanbrengen door een externe partij te laten doen, selecteer dan een dakspecialist die zich ruimschoots heeft bewezen in dit vak.
  • Laat zo nu en dan een preventieve dakinspectie uitvoeren. Kleine beschadigingen kunnen dan worden gevonden en opgelost in plaats van dat ze uitgroeien tot grote problemen.