Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De 10 badkamertrends van 2018

De badkamer is als een oase van rust binnen in ons dagelijks leven en is het dé plek bij uitstek om altijd na een lange werkdag eens eindelijk tot rust te komen. Natuurlijk heeft iedereen zijn of haar voorkeur over de inrichting van de badkamer en komt er altijd dus een persoonlijk tintje bij. Desondanks zijn er tal van badkamertrends die graag overgenomen worden en zijn voor 2018 dit de 10 badkamertrends:

  • Kom een stapje dichterbij de natuur: De badkamer kan best wat meer groen gebruiken en passen kamerplanten daar dus heel goed bij. Het groen in de badkamer zorgt voor een bijzonder ontspannen sfeer en is het bovendien ook nog mogelijk om met speciaal behang extra nadruk hierop te leggen.
  • Ook de gebruikte materialen doen veel aan de natuur denken: Er zijn speciale bad meubelen verkrijgbaar die vervaardigd zijn uit natuursteen en soms zelfs hout. Dit geeft de badkamer een natuurgetrouwe uitstraling die prima past bij degenen die graag op zoek zijn naar een aparte bad ervaring.
  • Ga ook zuinig om met water: Zuinig omgaan met water is een “must” in deze tijd en installeer je bijvoorbeeld een spaardouchekop. Er zijn tal van modellen te vinden bespaar je zo ook flink op de waterrekening.
  • Win aan ruimte door ingebouwde accessoires: Een strak aandoende inrichting en het besparen van ruimte is zeker ook de laatste trend en zijn er tal van mogelijkheden om vooral kasten in te laten bouwen. Vooral wat kleinere badkamers krijgen met deze trend een geheel andere ruimtelijke uitstraling.
  • Kies voor sanitair met de laatste snufjes: Ook op het gebied van sanitair staat de techniek niet stil en mogen in een futuristisch ingerichte badkamer de nodige verbeteringen daarom ook nooit ontbreken. Zo zijn er kranen die zelf de watertoevoer regelen en vindt je tegenwoordig ook nog toiletpotten die ook automatisch het “achterwerk” schoonspuiten na een bezoek.
  • Wat dacht je van een leuk muziekje tijdens het baden? Speciaal voor natte ruimtes zijn er speakers te krijgen waar jij je mobieltje op kunt aansluiten en naar elk gewenst muziek kunt luisteren.
  • De verlichting moet ook bij de tijds zijn: Weg dus met gloeilampen en TL-buizen. LED verlichting is ook voor natte ruimtes beschikbaar en en zijn er verschillende kleurtinten verkrijgbaar.
  • Retro is natuurlijk weer in: Anno 2018 is een verwijzing naar het verleden ook geen onbekend verschijnsel en kan een retro look in de badkamer daar zeker invulling aan geven.
  • Probeer het met verschillende kleuren: Weg is de tijd dat de badkamer maar met een enkele kleur was geverfd. Door voor verschillende kleuren te kiezen ontstaat er een dynamische sfeer in de badkamer.
  • Ook voor kleinere badkamers is er een passende badkuip: Verwen jezelf in 2018 eens extra door een ligbad te plaatsen en kan dat nu voor zelfs de kleinste badkamers.

Natuurlijk zal je voor het laten aanbrengen van deze laatste badkamers trends de loodgieters Den Haag kunnen raadplegen. Met een professionele aanpak zal jouw badkamer er dan helemaal gereed voor zijn om 2018 helemaal fris tegemoet te zien.