Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De betekenis van de vlaggen en de symboliek

Op bosvlaggen.nl zijn er veel verschillende vlaggen te vinden, zo kun je er de Nederlandse vlag kopen, maar ook zijn er van veel andere landen wel een vlag te vinden. Zo kan iedereen trots zijn of haar land vertegenwoordigen en de trots uiten door de vlag te laten zien. Ook voor bedrijven is er de mogelijkheid om een eigen vlag te laten maken, dit is vaak bedoeld met als doel een stukje extra promotie en verrijking van het bedrijfspand, zodat overduidelijk is welk bedrijf daar gevestigd is en dat uiteindelijk niet te missen is. Al deze vlaggen hebben natuurlijk een andere betekenis en dit kan vaak verschillen. 

De betekenis van de Nederlandse vlag

Over de betekenis van de Nederlandse vlag, zijn nog wel wat discussies gaande, zo gaan er verhalen dat deze kleuren gebaseerd zijn op de jachthoorn van Willem van Oranje, maar anderen beweren weer dat dit niet waar is en dat de 3 kleuren gebaseerd zijn op de symboliek die hieraan vast hangt. Zo staat rood voor het volk, het witte voor de kerk en staat blauw voor de adel. In andere landen die dezelfde kleuren hebben, konden zij deze kleuren en de bijbehorende symboliek wel waarderen en dus zijn zij deze ook gaan gebruiken. 

Het symbool van het hijsen van de vlag

Voor veel bedrijven is een vlag puur een manier om het bedrijf te promoten, maar voor bijvoorbeeld de rijksgebouwen zijn vlaggen symbolisch. Vaak worden vlaggen gehesen op de speciale data voor verschillende landen om stil te staan bij een bepaald moment bijvoorbeeld, maar ook op speciale Nederlandse dagen mag de vlag worden gehesen. Het is een manier om de Nederlandse trots te tonen en om stil te staan bij de dagen die er voor veel Nederlanders toe doen, denk bijvoorbeeld eens aan de nationale veteranendag. Een dag die voor veel mensen belangrijk is en waar op deze manier toch bij stilgestaan wordt door de vlag te hijsen.