Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De giganten in de bouw

Een mobiele kraan is een iconisch staaltje zwaar materieel. Deze ranken giganten tekenen menig horizon. En het aanzicht van een stad wordt daarmee net iets stoerder. Zo hoog en groot maakt iedere kraan bijzonder.

Menig eigenaar ervaart daarom met recht een beetje trots op zijn of haar kraan. En daarom zet je niet zo maar je mobiele kraan te koop. Ondanks het sentiment is de ene kraan de andere niet. Dat blijkt ook uit de lease-cijfers van kranen. In deze blog: de populairste kranen op een rij!

Grove

Van telescoopkraan tot draadkraan, van torenkraan tot vouwkraan, vast of mobiel: Grove heeft een uitgebreid oeuvre. Grove is een populair Amerikaans kranenmerk en is vooral geliefd om zijn mobiele, hydraulische kranen. In deze cijfers staat Grove dan ook op plaats nummer vijf.

Sennebogen

Sennebogen is een Duits merk en stamt uit de jaren vijftig van de vorige eeuw. Het is begonnen als landbouwmachine fabrikant, maar brak door in de kranenindustrie. Tegenwoordig vindt je Sennenbogen kranen overal op de wereld, met een wijd assortiment aan kranen. Van rupskranen tot mobiele telescoopkranen, maar ook specialistische machines, zoals een machine voor materiaalbehandelingen of speciaal transport.

Spierings

Tussen alle Duitse en Amerikaanse bedrijven is Spierings de favoriet van eigen bodem. Dit Nederlandse bedrijf werd in 1987 opgericht. Aanvankelijk produceerde het bedrijf kranen die gebruikt konden worden om onderhoud aan andere kranen te plegen. Maar met de opgedane kennis begonnen ze vervolgens hun eigen lijn aan kranen te bouwen. Hun populairste product is de rijdende torenkraan. Vooral de gebruiksvriendelijkheid van deze kraan wordt geprezen.

Terex

Officieel is Terex geen bedrijf, maar een Amerikaans conglomeraat. In feite  bestaat Terex dus uit verschillende Amerikaanse bedrijven die onder een gezamenlijke noemer verschillende type machines produceren. Verder werken de bedrijven onafhankelijk van elkaar. De naam Terex komt van een combinatie van de Latijnse woorden terra en rex, wat respectievelijk aarde en koning betekent. De aardekoning dus! En de aardekoning heeft veel volgelingen, laat de populariteit van dit merk zien: Terex eindigt op nummer twee in de lease-cijfers.

Liebherr

Het Duitse merk Liebherr gaat inmiddels de hele wereld over. Hun succes begon met het maken van een betaalbare torenkraan. Tegenwoordig reikt hun oeuvre veel verder. Van hijskranen tot luchtvaartmaterieel en van verkeerstechniek tot bouwvoertuigen. Zelfs in huis kan je dit merk tegen komen, gezien Liebherr ook veel huishoudelijke apparaten ontwikkelt. In de wereld van de kranen blijft het echter een reus: Liebherr is het meest geleasde kranen merk en daarmee de favoriet.