Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De raamboom voor écht elke woning!

raamboom

Heb jij nog in jouw woning of bedrijfspand raambomen nodig om diverse ramen of deuren te beveiligen? Raambomen zijn in diverse uitvoeringen beschikbaar, waardoor je altijd wel de juiste kan vinden. Wij vertellen jou hier meer over, waaronder de voordelen, de soorten raamboompjes en welke jij het beste daarvan kan kiezen.

Voordelen van een raamboom

Een raamboom brengt dus diverse voordelen met zich mee. Allereerst zijn alle raamboompjes van Axa en Dulimex van echte kwaliteit. Zo weet je gegarandeerd dat je er lang meedoet. Je zet er het raam ook goed mee dicht. Raamboompjes zijn bovendien al tegen een lage prijs aan te schaffen, waarbij de kwaliteit alsnog zeer goed is. Verder kan je met een raamboom jouw raam in een kierstand zetten. Daarnaast zijn ze niet alleen geschikt voor ramen, maar ook voor deuren. Hiermee beveilig je jouw deur beter en kunnen kinderen niet zomaar weglopen. Je plaatst er dan één boven en één onderaan de deur in plaats van links en rechts.

Ook bieden ze beveiliging. Je zet jouw raam of deur namelijk (extra) vast, als deze dicht is. Plaats er wel 2 op jouw raam of deur. Zeker de SKG-gekeurde raambomen bieden een hoge inbraakwerendheid. Zo voldoen 3 SKG-gekeurde raamboompjes aan het Politie Keurmerk Veilig Wonen en zijn ze wel minimaal 3 minuten zelfstandig inbraakwerend tegen zeer veel inbraakmethodes. Daarnaast zijn ze in diverse kleuren beschikbaar, namelijk wit, zilvergrijs en zwart. Zo kan je altijd het gewenste raamboompje in jouw smaak kiezen, die past bij jouw interieur, deur of raam. 

Soorten raamboompjes

Raamboompjes zijn er in diverse soorten. Zo heb je ze met slot, drukknop of zonder slot en drukknop. Een slot of drukknop zorgt voor een hogere beveiliging, zowel voor inbraken als voor kinderen. Als kinderen bij het raam of de deur komen, kunnen ze deze namelijk niet zomaar openen en uit het raam vallen of weglopen. Daarnaast is elk raamboompje weer voor andere ramen en deuren geschikt. Zo heb je ze voor naar binnen- en naar buitendraaiende ramen en deuren. De raamboompjes voor naar buitendraaiende ramen en deuren zijn van RVS, zodat ze bij regen niet gaan roesten. Je hoeft je dan geen zorgen te maken als het raam of de deur nog open staat. 

Verder heb je ze speciaal voor smalle kozijnen en voor draai-, klep- , uitzet- en valramen. Twijfel je of de schroeven bij jouw raam in het glas terecht komen, bestel er dan een montageplaat bij. Zo kan je de schroeven van het glas af plaatsen. Ook zorgt deze plaat voor een betere werking van de tochtstrip. Als laatste heb je raamboompjes met opbouw-, inbouwsluitkom en sluithaak. Een inbouwsluitkom valt niet op, want deze valt weg in het kozijn. Een opbouwsluitkom valt wel op, maar is wel weer gemakkelijker te monteren. De sluithaak is voor als je geen gat in het kozijn wilt boren en een opbouwsluitkom niet gaat werken. Bovendien haakt de raamboom hiermee vast in de sluitkom, waardoor het raam moeilijk ontwricht kan worden.

Axa of Dulimex?

Er zijn twee bekende en beste merken aan raambomen. Dit zijn Axa en Dulimex, beide van echte kwaliteit. In principe heb je bij de Axa raamboompjes iets meer keuze, denk aan een montageplaat. Axa is het A-merk dat bijna iedereen wel kent. Dulimex is het B-merk, maar heeft wel een voordelige prijs en is qua kwaliteit even goed. Als je dus wat minder geld kwijt wilt zijn of een lager budget hebt, dan kan je beter voor Dulimex kiezen. Heb je al raamboompjes van Axa, dan kan je beter voor Axa kiezen, zodat het allemaal één mooi geheel is en ze ook gelijksluitend zijn (geldt alleen voor raambomen met slot). 

Beide merken bieden dus bijna hetzelfde, ook de diverse kleuren en raamboompjes met SKG keurmerk. Zo kan je dus het beste kiezen voor een raamboom die voldoet aan jouw wensen en toepasbaar is op jouw raam. Bekijk daarom snel het assortiment aan de vele raambomen die er zijn en kies voor een raamboom van Axa of Dulimex tegen een scherpe prijs.