Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De tuin helemaal gebruiksklaar

Het is maart en dat betekent dat het bijna weer officieel lente is. Daarmee komt alles in de natuur weer tot leven. Als je een tuin hebt, is dit het moment om deze weer helemaal klaar te maken voor de zogenaamde ‘buiten seizoenen’, ofwel de lente en de zomer. In deze blog vertel ik je wat je simpelweg kan doen. Lees je mee?

Begin met opruimen

Het is onhandig om meteen van alles toe te voegen aan je tuin, zeker als je deze al een poosje niet gebruikt hebt. het is handig om de boel eerst goed op te ruimen. Verwijder oude bladeren, dode planten en onkruid. Dit zorgt niet alleen voor een opgeruimde tuin. Je kan zo ook beter zien wat er nog mist in je tuin qua begroeiing en qua kleur.

Maak de grond klaar

Nu de tuin is opgeruimd, is het tijd om de grond klaar te maken voor het nieuwe seizoen. Verwijder eventuele stenen en puin en meng compost of mest door de grond. Dit zorgt voor een voedzame basis voor je nieuwe planten en bloemen. Je kan online bemeste tuinaarde bestellen. Je kan deze laten bezorgen of producten zoals zakken tuinaarde of puinzakken ophalen.

Plant nieuwe bloemen en planten

Het voorjaar is de perfecte tijd om nieuwe planten en bloemen te planten. Kies planten die geschikt zijn voor het seizoen en de bodemsoort in je tuin. Vergeet niet om de planten regelmatig water te geven en te bemesten voor optimale groei. Zorg dat je er snel bij bent, voor je het weet ben je te laat met planten!

Verzorg je gazon

Een mooi gazon is een belangrijk onderdeel van je tuin. Geef het gazon een goede maaibeurt. Vergeet niet om ook onkruid en mos te verwijderen en het gras te bemesten. Ook als het warmer wordt, houd je oog op voldoende vocht zodat de tuin niet droog wordt. Er staat niets zo ongezellig als een dor en geel gazon.

Voeg decoraties toe

Als laatste kun je decoraties toevoegen om je tuin een persoonlijk tintje te geven. Denk bijvoorbeeld aan tuinverlichting, vogelhuisjes of een nieuw tuinmeubel. Hiermee maak je je tuin nog gezelliger en kun je er volop van genieten als het weer het ook toelaat, zo wordt je tuin geen vergeten ruimte.

Met deze tips is je tuin helemaal klaar voor het voorjaar! Zo kun je een prachtige en gezellige tuin creëren waar jij het hele seizoen, en het volgende, veel plezier aan kan beleven!