Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De verschillende soorten wikkelfolie

mini wikkelfolie

Wikkelfolie zorgt ervoor dat je producten op het pallet beschermd zijn en ook niet omvallen. Er bestaan heel wat verschillende soorten folie, en het is belangrijk dat je de juiste keuze maakt voor jouw product en bedrijf!

Standaard wikkelfolie

Dit is de meest gebruikte wikkelfolie. Ze is elastisch in één richting en geschikt voor paletten met gelijke of licht uitstekende verpakkingen. Ze is doorzichtig en glanzend.

Voorgerekte wikkelfolie

Je kan er ook voor kiezen om voorgerekte wikkelfolie te gebruiken. Deze is meer elastisch, makkelijker aan te brengen en verbruikt minder. Goed voor jouw portemonnee en het milieu. Doordat de folie meer elastisch is, komt er minder druk op de producten. Ook deze folie is elastisch in één richting en dus geschikt voor paletten met gelijke of licht uitstekende verpakkingen.

Geblazen wikkelfolie

Voor paletten met uitstekende verpakkingen heb je folie nodig die elastisch is in twee richtingen. Dit is geblazen wikkelfolie. Deze folie is erg sterk en zal niet zomaar scheuren door uitstekende verpakkingen.

mini wikkelfolie

Antistatische wikkelfolie

Voor het transport van elektrische toestellen bestaat er antistatische folie.

Flexnet

Wil je producten vervoeren die gevoelig zijn voor oxidatie en condens? Kies dan voor flexnet. Dit is een net gemaakt uit folie, met grote gaten. Dit creëert de nodige luchtstromen.

Verschillende kleuren

Wikkelfolie bestaat in allerlei kleuren. Dit kan handig zijn om verschillende productcategorieën in je magazijn te herkennen. Verder wordt zwarte folie vaak gebruikt om producten te beschermen tegen schadelijke Uv-stralen, alsook tegen diefstal.

Verschillende uitvoeringen

Je kan ervoor kiezen om folie handmatig aan te brengen. Dit is de beste keuze als je slechts enkele paletten per dag moet wikkelen of bij complexe order picking. Hiervoor gebruik je een handig handwikkelapparaat.

Als je grote hoeveelheden paletten moet wikkelen per dag, is het een goede keuze om dit met een machine te doen. Er bestaat ook mini wikkelfolie. Deze folie heeft typisch een breedte van 50 centimeter en is vooral bedoeld om spullen samen te bundelen. Dit soort mini wikkelfolie wordt dan ook wel bundelfolie genoemd.

Zoals je ziet, voor ieder bedrijf is er een oplossing!