Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

De voordelen van de cipres als haagplant

Cipres

Er zijn talloze soorten planten die je kunt gebruiken om een haag te maken. Een haag is een soort afscheiding in je tuin, zoals je met een schutting zou doen, maar dan met planten .Het geeft een natuurlijke uitstraling aan je tuin en je hebt lekker veel groen om tegenaan te kijken. Een van de meest populaire haagplanten is de cipres. Deze plant is samen met de thuja en de beuk een vaak gekochte haagplant.

Cipres

Waarom de cipres?

Er zijn wel tientallen redenen te noemen waarom men voor een cipres zou kiezen maar een aantal springen er echt bovenuit. Allereerst heeft dit te maken met de stevigheid van de cipres. Dat wil zeggen: deze boom is goed bestand tegen plagen en ziekten. Sommige bomen en planten kunnen afsterven als ze ziek worden en dat is heel zonde. De kans dat dit bij een cipres gebeurt is heel klein. 

Veel privacy

Daarnaast brengt de cipres je veel privacy. Een haag is natuurlijk mooi maar in eerste instantie plaatsen veel mensen een haag omdat ze wat meer privacy willen in hun tuin. De cipres groeit heel dicht. Dat wil zeggen dat je er amper doorheen kunt kijken en je dus geen pottenkijkers vanaf de straat hoeft te verwachten. Daarnaast kan deze haag ook hoog worden dus je kunt ervoor zorgen dat voorbijgangers ook niet over de haag heen kunnen kijken.

Cipres

Geen groene vingers? Geen probleem. De cipres kan je prima met rust laten. Je snoeit deze haag bovendien maar twee keer per jaar.