Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Duurzaam wonen

Een duurzaam huis kan je veel opleveren, zoals meer wooncomfort, een lagere energierekening en een positieve bijdrage aan het milieu. Wanneer je je huis gaat verduurzamen zul je een hoger energielabel op je huis krijgen en zal je huis dus ook meer waard worden. Dit is een voordeel wanneer je je huis wil verkopen. Ook als je een huis gaat kopen moet je hier op letten, makelaars zien dat potentiële kopers vooral isolatie en zonnepanelen belangrijk vinden. Wanneer je je huis wil kopen of verkopen kun je de hulp inschakelen van een makelaar uit Borne. Zij heeft kennis van de actuele huizenmarkt en kan je begeleiden in het hele proces.

Verbeteropties

Eventuele verbeteropties om tot een duurzaam huis te komen:

  • Vloerisolatie: Door de aanschaf van vloerisolatie heb je nooit meer koude voeten, tocht en vocht in huis en een lagere energierekening. Het is een eenmalige investering die je doet je ziet de besparing echter elk jaar terug op je energierekening. Ook stijgt de waarde van je huis bij de aanschaf van vloerisolatie.
  • Dakisolatie: door je dak te isoleren gaat er minder tot geen warmte verloren via de zolder. Wanneer je je dak isoleert zal dit dus flink schelen in je energiekosten. Voor het isoleren van je dak kunnen de volgende materialen gebruikt worden namelijk: glaswol, steenwol en piepschuimplaten.
  • Warmtepomp: een warmtepomp haalt warmte uit bijvoorbeeld de buitenlucht of bodem en geeft dit binnen in huis af. Dit doet een warmtepomp heel efficiënt: van 1kWh stroom maakt een warmtepomp 2 tot 5 kWh warmte.
  • Zonnepanelen: de laatste verbeteroptie is het installeren van zonnepanelen op je dak. Dit is de meest bekende vorm van het energiezuiniger maken van je huis. Je zou je zonnepanelen kunnen laten plaatsen door een bedrijf uit Losser. Zij leggen zonnepanelen door heel Twente en zijn hier dan ook gespecialiseerd in.