Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Een barok spiegel, een mooi stuk voor in elk interieur

De barokstijl is één van de meest populaire stijlen op de markt. Dat is bovendien al zo voor een meer dan behoorlijke tijd. Voor veel mensen geldt echter dat ze het een beetje een overkill vinden om hun volledige interieur in deze stijl te stoppen. Wat wel mogelijk is, is bepaalde elementen aanbrengen in het interieur die over een barok touch beschikken. Je kan op dit vlak kiezen voor spiegels, maar ook voor lijsten. Heb jij nog behoeften aan een nieuwe spiegel voor in je woning en ben je nog een beetje aan het twijfelen over de stijl? Overweeg jij ook het kopen van een barok spiegel? Neem dan zeker even de informatie door die je hieronder aantreft. 

Welke eigenschappen heeft een barok spiegel precies?

Er zijn een aantal kenmerkende eigenschappen waar barok spiegels over beschikken. In eerste instantie is er de kleur waarin ze worden gemaakt. Wat dit betreft valt het meteen op dat deze kleuren merkelijke verschillen vertonen met de andere stijlen van spiegels die er bestaan. Daar waar spiegels anders worden uitgevoerd in kleuren zoals blauw, rood, zwart, etc. geldt dat niet voor exemplaren in een barok stijl. Voor een barok spiegel geldt dan ook dat de populairste exemplaren worden gemaakt in zilver of goud. Ook exemplaren in een bronzen kleur zijn erg populair. 

Naast bovenstaande is het zo dat je ook zal kunnen vaststellen dat een barok spiegel steevast over een behoorlijk opvallende omkadering beschikt. We staan er vaak niet bij stil, maar meer dan ooit in het verleden het geval was is de spiegel uitgegroeid tot een belangrijk element in het interieur. Of je de spiegel nu gaat ophangen in de keuken of in de badkamer of in de woonkamer maakt op dat vlak eigenlijk geen verschil. In elke ruimte kan een spiegel in barok stijl een zeer mooie toevoeging zijn.

Wanneer is een barok spiegel voor in jouw interieur de beste keuze?

De belangrijkste vraag die veel mensen zich nu natuurlijk stellen heeft te maken met de situaties waarin de keuze voor een barok spiegel de meest interessante is. In principe kan je er altijd voor kiezen om een element in barok stijl in je interieur te integreren. Dat is het gevolg van het feit dat barok zich eigenlijk zeer eenvoudig laat combineren met andere stijlen. Heb je dus bijvoorbeeld een interieur dat je hebt opgetrokken in een moderne of klassieke stijl? Dan kan je in allebei de gevallen perfect een spiegel in je interieur integreren. De verscheidenheid aan kleuren vormt wat dit betreft een zeer belangrijk voordeel dat je kan benutten. 

In het merendeel van de gevallen wordt het ook meteen duidelijk dat een spiegel doorgaans altijd over een prima kwaliteit beschikt. Voor heel wat eenvoudige spiegels geldt dat er tijdens het afwerken weinig aandacht wordt besteed aan de duurzaamheid en levensduur. Dat is wel altijd het geval bij barok spiegels. Deze spiegels staan er om bekend doorgaans één van de meest kwalitatieve te zijn op de markt waardoor je er met zekerheid langdurig gebruik van zal kunnen maken. In ieder geval, een barok spiegel is het kopen altijd meer dan waard voor in je interieur!