Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Een keuken make-over doen

De keuken in een woning is een investering die je niet zomaar even laat vervangen. Je hebt hem zorgvuldig uitgekozen en hoopt natuurlijk dat-ie lang meegaat. Echter, soms ben je gewoon aan wat nieuws toe. Gelukkig bestaan er genoeg manier om een nieuwe touch of verfrissende look aan je keuken te geven, zonder dat je gelijk een hele nieuwe keuken moet laten plaatsen. Benieuwd hoe jij ook met een paar aanpassingen een zo goed als nieuwe keuken kunt hebben? Lees dan onderstaande blog!

Lik verf

Verf doet wonderen. Het geeft altijd een verfrissend gevoel aan een ruimte en laat het er weer helemaal schoon en netjes uitzien. Het is dus aan te raden om ook een goede lik verf door je keuken heen te halen. Schilder bijvoorbeeld de keukenkastjes in een andere kleur of verf een kant van de muur in een mooie kleur. Ook kun je een leuke print op de muur vastplakken; dit maakt een ruimte speels. Bovendien is het ook mogelijk om de keukentafel eens te voorzien van een laagje verf. Schuur hem eerst op, kies een mooie kleur uit en je zult al gauw merken dat het gelijk een verfrissende uitstraling geeft.

Nieuwe accessoires

Op een gegeven moment ben je wel een keer uitgekeken op je meubels die je er al lang hebt staan. Wil je echter niet meteen veel geld uitgeven aan nieuwe meubels? Dan kan één mooi nieuw meubel al het verschil maken. Denk bijvoorbeeld aan een zitbankje in plaats van stoelen of een luxe hanglamp toevoegen boven de tafel. Eén aanpassing kan al een groot verschil maken en het laten lijken alsof er een grote metamorfose gebeurd is! Bovendien is het belangrijk om het rustig te houden in je keuken. Ruim zoveel mogelijk troep op, berg keukengerei dat je niet dagelijks gebruikt op en zorg voor rust en ruimte op de tafel. Zo krijg je niet alleen zelf een rustiger gevoel, ook je gasten zullen zich sneller op hun gemak voelen.

Luxe accessoires en mooie andere toevoegingen aan je keuken kun je vinden op bijvoorbeeld https://www.solfelt.nl/. Kijk ook voor meer inspiratie in bijvoorbeeld woonmagazines- en programma’s op televisie!