Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Een waterontkalker voor in huis

Met een waterontkalker wordt het kalk uit het water gehaald. Nederlands water bevat vrij veel kalk. Dit heb je misschien niet door maar zodra je een waterontkalker hebt geprobeerd merk je direct het verschil. Allereerst zie je direct dat je geen last meer hebt van kalkaanslag in de douche of op de kranen. Viezigheid kan zich beter hechten aan kalk. Wanneer er geen kalk meer aanwezig is, kan vuil zich minder goed hechten waardoor de ruimte langer schoon blijft. Hiermee bespaar je extra tijd met het schoonmaken van je woning. Doordat er geen kalk meer kan opstapelen in de douchekop behoud je ook de harde straal van de douche en zal deze niet verstoppen.

Wat is het verschil met een waterontkalker

Met een waterontkalker wordt het water veel zachter. Dit is voelbaar wanneer je je handen gaat wassen, gaat douchen of wanneer je in bad gaat. Je huid en je haar worden hier ook veel zachter van. Heb je last van een droge huid of heb je andere huidproblemen? Dan kan kalkvrij water hier zeker bij helpen. Ook wanneer je broos en droog haar hebt kan kalkvrij water uitkomst bieden. Je haar zal minder snel afbreken waardoor het mooi kan groeien en minder droog is. Naast dat je huid en haar zachter wordt worden ook je kleding en beddengoed zachter na het wassen. Hierdoor slijt je kleding minder snel waardoor je deze keer op keer kunt blijven dragen.

Beter voor het milieu en je portemonnee

Hoewel een waterontkalker niet goedkoop is in de aanschaf, is het op langere termijn wel voordelig. Zo heb je maar de helft van je zeep, shampoo, conditioner, vaatwasmiddel, wasmiddel en schoonmaakmiddelen nodig dan zonder ontharder. Hierdoor doe je veel langer met je producten en komt er minder afval in het riool terecht. Ook bespaar je met een waterontharder op energiekosten en je apparaten gaan veel langer mee. Dit komt doordat je vaatwasser en wasmachine moeten opwarmen. Door kalkophoping duurt het opwarmen langer waardoor er meer energie wordt verbruikt. Met een ontkalker heb je hier geen last meer van. Hierdoor hoef je minder snel een nieuwe vaatwasser, wasmachine of stoomstrijkijzer aan te schaffen of te laten repareren. In veel gevallen is opgehoopt kalk de oorzaak dat deze apparaten niet meer goed werken. Met een waterontharder ben je direct van dit probleem af. 

Zelf je waterontharder thuis installeren

Wil je graag een waterontkalker in huis maar wil je toch de kosten zo laag mogelijk houden? Dan kun je kiezen voor de waterontkalker van Goedkopewaterontharders. Deze ontharders kun je zelf installeren waardoor hier al op de kosten kunt besparen. Ook zijn de ontharders relatief betaalbaar en doen ze hun werk uitstekend. Door het brede aanbod kun je een waterontharder kopen in diverse prijsklasse zodat het aansluit bij jouw budget. Naast dat je een ontharder nodig hebt dien je ook zout aan te schaffen. Een ontharder vraagt om wat onderhoud waaronder het regelmatig bijvullen van zout. Schaf je een ontharder aan? Voeg dan meteen het zout toe aan je winkelmandje.