Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Eigen kast ontwerpen

Wellicht ben je ontzettend goed met je handen en is vrijwel geen klus teveel voor je. Met gemak maak jij die lekkende kraan in huis of zet je het nieuwe bed in elkaar. Het geven van een likje verf aan de muur is ook geen probleem. Maar een eigen kast ontwerpen is toch een ander verhaal. Je hebt immers geen ervaring met het ontwerpen ervan. De enige kasten waar je mee ervaring hebt hadden al een ontwerp en waren gemakkelijk in elkaar te zetten. Dit is toch net even wat anders.

Hoe kun je een eigen kast ontwerpen? 

Technisch gezien ben jij natuurlijk niet degene die de eigen kast gaat ontwerpen. Dit is namelijk ontzettend lastig om goed te kunnen, wanneer je dit niet ergens geleerd hebt. Een ontwerper beschikt over de juiste vaardigheden om een kast precies zo te ontwerpen als jij dit wilt. Jouw aller eerste stap zou dus moeten zijn om een geschikte ontwerper te vinden.

Wanneer je dit doet is het goed om met een aantal zaken rekening te houden. Denk hierbij aan de kasten of andere meubels die ze al ontworpen hebben, wat de prijzen zijn en bij welke stukken van het proces ze betrokken zijn. Het liefst vind je iemand die zowel het ontwerpen als het plaatsen van de kast doet. Zo weet je namelijk ook dat deze persoon praktijkervaring heeft.

Dan heb je eindelijk de juiste persoon gevonden om jouw kast te ontwerpen. De prijs is precies goed, de ervaring is er en de kast wordt door dezelfde persoon geplaatst. Kortom een echte vakkenner dus. Bij het ontwerpen is het voor jou belangrijk om alvast alles op een rijtje te zetten, van wat je wensen zijn. Denk bijvoorbeeld aan het aantal laadjes dat je wilt, of je schuifdeuren of openslaande deuren wilt en wellicht wilt je ook wel verlichting erin. Ook basiszaken als de kleur of het soort materiaal zijn ontzettend belangrijk. Natuurlijk zal de ontwerper je daarin advies geven. Vervolgens wordt er een 3D afbeelding gemaakt, zodat je alles nog eens goed kunt zien.

Het plaatsen van de kast zal niet al te lang duren. Je hebt immers te maken met een echte professional. Afhankelijk van je wensen zal de kast binnen één tot enkele dagen helemaal af zijn. Het is dus niet zo dat je een week of langer in de troep zit. Binnen no-time kun jij genieten van je nieuwe kast, die precies zo is gemaakt als jij het wilde hebben.