Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Eiken vloerdelen voor extra sfeer

Eiken vloerdelen
Eiken vloerdelen

Op dit moment hechten erg veel mensen waarde aan de sfeer in hun woning. Geldt dit ook voor jou? Dan zou je eens kritisch moeten kijken naar het huidige interieur van jouw woning. In veel gevallen zal de vloer niet meer helemaal aansluiten bij het beoogde sfeer beeld. Daarnaast kan het natuurlijk ook zo zijn dat de rest van het interieur niet helemaal aansluit bij de vloer. In beide gevallen zal de makkelijkste, maar daarnaast zeker ook de goedkoopste optie zijn om de eiken vloerdelen aan te schaffen. Door middel van deze vloerdelen zal je meer sfeer krijgen in jouw woning.

De mogelijkheden van eiken

Wanneer je van plan bent om binnenkort een nieuwe vloer aan te leggen, zou je eens kunnen kijken naar de mogelijkheden van eiken vloerdelen. Als je ervoor kiest om een eiken vloer aan te schaffen, heb je het voordeel dat je ook kunt kijken naar de verschillende afwerkingen en bewerkingen van het materiaal. Zo zou je bijvoorbeeld eens kunnen kijken of gerookt eiken of verouderd eiken iets voor je is. Door middel dan de bewerkingen ontstaat een geleefde uitstraling. Voor veel mensen is dit erg sfeervol. 

Eiken vloerdelen

Het borstel van eiken

Naast dat het mogelijk is om de vloer een oudere feeling te geven, zou je er natuurlijk ook voor kunnen kiezen om de vloer een nieuwe feeling te geven. Wanneer je een vloer een nieuwe feeling wilt geven, is het aan te raden om de vloer te borstelen. Als je een vloer van eiken borstelt, wordt de nerf duidelijker benadrukt. Ook wordt het hout in veel gevallen  gestoomd. Dit zorgt er namelijk voor dat het hout een langere levensduur heeft.