Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

EPDM dakbedekking

“voordelen hardstenen dorpels

EPDM is een steeds populairder wordend alternatief voor bitumen dakbedekking, beter bekend als het traditionele dakleer. EPDM folie heeft een dikte tussen de 1 en 1,5 mm. Voor woonhuizen en bedrijfspanden is het advies om voor een dikte van minimaal 1,3 mm te gaan. Voor een tuinhuis of schuurtje is 1 mm ook voldoende. EPDM dakbedekking is geschikt voor zowel platte als licht hellende daken, ongelofelijk sterk door hoge elasticiteit en duurzamer dan bitumen dakbedekking. EPDM is namelijk volledig recyclebaar. Twijfel je of je dak geschikt is voor EPDM dakbedekking, neem dan contact op met Dakwerk. Dakwerk is een dakdekker in Harderwijk, gespecialiseerd in onder andere EPDM dakbedekkingen.

Voordelen van EPDM dakbedekking

De voordelen van EPDM dakbedekking zijn ontelbaar. EPDM folie heeft een elasticiteit van 400%. Deze elastische eigenschappen komen met vele voordelen. Dit maakt EPDM dakbedekking onverwoestbaar. Vaak gaat een dakbedekking na verloop van tijd scheuren door uv-straling, temperatuurverschillen, etc. EPDM daarentegen droogt niet uit waardoor het materiaal niet scheurt. Zonder al te veel onderhoud gaat een EPDM dak gemakkelijk 50 jaar mee. Dit maakt EPDM de dakbedekking voor platte daken met de langste levensduur. Mocht je interesse hebben in een groendak? Ook dan is EPDM een goede keuze. EPDM folie is namelijk wortelbestendig, wat betekent dat wortels niet door de dakbedekking heen kunnen groeien. Een laatste voordeel is dat EPDM net als PVC een ecologische verantwoorde dakbedekking is. Dit komt omdat het recyclebaar en makkelijk herbruikbaar is.

 

Plaatsing van een EPDM dak

EPDM dakbedekking kan direct over bitumen dakbedekking geplaatst worden. Dit zorgt voor een snellere plaatsing, aangezien het oude dak niet eerst verwijderd hoeft te worden. Een EPDM dak kan op verschillende manieren geplaatst worden: lijmen, mechanisch of met behulp van een ballastlaag. Alle drie zijn volledig zonder enig brandgevaar. Het advies is wel om de werkzaamheden te laten uitvoeren door een professionele dakdekker als Dakwerk. Een goede plaatsing zorgt namelijk voor een maximale levensduur van het dak.