Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Gebruik en kosten van een graafmachine

Graafmachines of shovels zijn enkele van de meest voorkomende zware bouwmachines. Er is nauwelijks een groot bouwproject dat het gebruik ervan niet vereist. Graafmachines worden voor alles gebruikt, van het graven van sleuven tot het verwijderen van grote objecten, waardoor ze onmisbaar zijn voor vrijwel elk bouwproject.

Wat is een graafmachine?

Graafmachines zijn stukken van zwaar bouwmaterieel die bestaan ​​uit een giek, dipper, bak en cabine die zijn gemonteerd op een roterend platform dat het huis wordt genoemd. Het huis is gemonteerd op een onderstel met rupsbanden of wielen. Deze machines worden soms ook wel stoom- of powershovels genoemd, maar zijn eigenlijk een veel geavanceerdere versie van de stoomshovels die vroeger veel voorkwamen op bouwplaatsen.

Het belangrijkste verschil tussen een graafmachine en een elektrische shovel is dat graafmachines voor hun beweging afhankelijk zijn van hydrauliek, terwijl shovels afhankelijk zijn van kabels, lieren en staalkabels.

Een graafmachine kan voor veel meer worden ingezet dan alleen graven. Hoewel dit type apparatuur gebruikelijk is om sleuven te maken en terreinen te nivelleren, kunnen ze ook worden gebruikt voor het vervoeren van materialen, het verwijderen van struikgewas, sloop, mijnbouw en sneeuwruimen.

Waar moet je op letten bij een graafmachine?

Bij graafmachine verhuur, is het vooral belangrijk om op hun specificaties te letten. Er zijn tientallen graafmachines beschikbaar op de verhuurmarkt, maar elk van hen heeft verschillende vermogensvereisten, gewicht en bakmaten. Die drie factoren kunnen de hoeveelheid materiaal bepalen die in één keer kan worden verplaatst en ook hoe lang het duurt om een ​​bepaalde taak te voltooien.

Minigraafmachines zijn meestal de goedkoopste optie, maar ze kunnen niet bijna dezelfde hoeveelheid materiaal verplaatsen als grotere graafmachines. Desalniettemin kunnen kleinere graafmachines een ideale keuze zijn voor kleinere klussen, vooral in gebieden waar de ruimte erg krap is.

Het is ook belangrijk om op de hoogte te zijn van de bijlagen die voor elk apparaat worden aangeboden. Afhankelijk van het merk en model van de graafmachine is het bijvoorbeeld mogelijk om een ​​verlengde giekarm of een arm met meerdere draaipunten te krijgen. Meestal komen deze het meest voor bij minigraafmachines. Het is ook mogelijk om talloze hulpstukken voor bakken te vinden, waaronder hulpstukken die kunnen helpen bij het pletten, optillen en snijden.

Hoeveel kost het om een ​​graafmachine te huren?

Graafmachines huren is afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de locatie van de bouwplaats, het merk, het model en de grootte van de graafmachine en de tijdsduur dat de apparatuur wordt gehuurd. Over het algemeen kunnen graafmachines tussen de €65 en € 1000 per dag kosten.

Dat brede aanbod kan echter worden verkleind zodra je weet welk type graafmachine je wilt huren. Minigraafmachines huren is goedkoper dan zware graafmachines die bedoeld zijn voor mijnbouwwerk.

Aannemers zullen merken dat ze geld kunnen besparen op grotere projecten (of door projecten samen te combineren) en een graafmachine voor een week of een maand per keer te huren. Verwacht ongeveer 20-30% te besparen op de dagelijkse prijs van apparatuur om het per week te huren en tot 60% om het per maand te huren.