Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Graafmachine nodig: zo vind je de juiste machine voor elke klus!

graafmachine nodig

Met een graafmachine maak je werkzaamheden makkelijker en lichter. Maar welke graafmachine heb je nu nodig? Elke klus vraagt nu eenmaal om een andere aanpak. Het is daarom goed te weten waar je op moet letten. Natuurlijk hebben wij dit voor je op rij gezet. Zodat je precies weet welke behoefte je hebt. 

Een kleine graafmachine kiezen

Een kleine graafmachine noemen we ook wel een minigraver. Welke bijzonder handig is als er graafwerk op een plek met weinig ruimte moet gebeuren. Daarnaast kan je een minigraver makkelijk bedienen. Vrijwel iedereen kan het met de nodige instructies. Daarmee is het dus een bijzonder handige machine die voor veel soorten graafwerken handig is.

Wil je een minigraver kopen? Dan is het goed te weten dat er verschillende soorten zijn. 

Je hebt een minigraver met metalen rupsbanden, die veelal zwaarder is waardoor er meer gewicht getild kan worden. Maar tegelijkertijd ook meer onderhoud nodig heeft. Of voor een minigraver met rubberen rupsen kiezen. Deze is een stuk lichter en onderhoudsvriendelijk. Overtuigd van een minigraver? Kijk eens op PonCompact.nl voor minigravers en wielladers van robuuste kwaliteit.

Een rupsband graafmachine kiezen

Voor grotere werkzaamheden is er de normale graafmachine. Welke je in verschillende soorten uitvoeringen hebt. Met rupsbanden als het terrein vraagt om meer grip en stevigheid bijvoorbeeld. Deze graafmachine verplaatst zich dan ook makkelijker over ondergronden die drassig zijn of waar het niet helemaal vlak is.

Heb je te maken met een nagenoeg vlak en begaanbaar terrein? Dan kun je ook voor een graafmachine met normale (grote) banden kiezen. Deze is sneller en maakt minder geluid dan een graafmachine met rupsbanden. Een ander voordeel is dat deze graafmachine ook makkelijker te besturen is. De draaicirkel is korter en daardoor werk je een stuk makkelijker. 

Zo kies je voor elke klus een passende graafmachine. Waarbij zowel het terrein als de omvang van de klus een rol spelen en je werkzaamheden een stuk lichter kunt maken.