Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Grote bouwklus? Huur afvalcontainers!

Container huren

Vindt er rond jouw woning of bedrijfspand binnenkort een forse verbouwklus plaats? Of ben je verantwoordelijke bij een bouwbedrijf en start in afzienbare tijd een fikse bouwopdracht? Dan komt straks zeker het vraagstuk op je pad wat je gaat doen met al het afval dat zal vrijkomen. Welnu, het beste idee hieromtrent is een container huren. Een speciale afvalcontainer welteverstaan. Waarom dat zo’n goed idee is, dat lees je hieronder.

Container huren

Voordelen container huren

Om te begrijpen welke voordelen het huren van een afvalcontainer biedt, zou je je eens moeten voorstellen hoe het zou gaan als je géén container huurt. Alle afvalmaterialen waarvan straks sprake is, moeten dan eigenhandig naar de vuilstort worden gebracht. Hiervoor moet een boedelbak elke keer weer worden ingeladen – en nog netjes ook, want er mag tijdens een rit niets uit vallen – en naar de stortplaats worden gebracht. Dit kost jou en je personeel zeeën van tijd, waardoor de totale bouwklus veel langer in beslag zal nemen. Uiteindelijk kost je dit dus ook geld. Geld dat je beter kunt besteden aan het huren van een afvalcontainers. Werkt ook een stuk fijner voor je personeel trouwens, dat immers niet is aangenomen om afval naar de stortplaats te vervoeren. Huur je een container bij een gerenommeerd bedrijf, dan brengt dit bedrijf deze container naar de afgesproken plaats. Deze wordt naderhand ook weer opgehaald.

Container huren

Een container voor elke afvalstroom

Voordat je definitief overgaat op het huren van een container is het goed om jezelf even af te vragen welke soorten afval eigenlijk vrij zullen komen. Het is namelijk de bedoeling dat je een container huurt voor elk afvaltype waar sprake van is. Zo zijn er containers voor bijvoorbeeld groenafval, puin, grofvuil, dakafval, grondafval, asbest en sloopafval. Daarnaast zijn er twee verschillende houtsoorten die elk in een eigen container moeten worden gestopt.