Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe houdt je de zon buiten?

Wanneer jij liever geen zon in huis hebt is het niet handig als je tuin op het zuiden staat. Met een tuin op het zuiden zorg je namelijk voor continu zonlicht overdag. Om dit tegen te gaan zijn er verschillende opties die je helpen meer schaduw te creëren voor zowel in huis als in de tuin. In dit artikel bespreken we een aantal van deze opties en misschien zit voor jou wel de ideale optie ertussen (Bron: rainbow).

Gebruik markiezen

Met markiezen houdt je gemakkelijk de zon buiten. Dit komt door het boog soort systeem dat naar beneden uitvalt en het raam, waar het boven geïnstalleerd is, geheel beschermd tegen de zon. Zo komt er nauwelijks nog zon binnen. Markiezen zijn echter wel prijzig, maar zullen een toevoeging zijn voor het huis. Een markies geeft echter geen schaduw voor in de tuin.

Hang een schaduwdriehoek op

Een goedkopere optie is het ophangen van een schaduw driehoek. Een schaduwdriehoek moet je op drie punten in de tuin of boven het raam bevestigen en zorgt voor meer schaduw. Het is echter geen gegeven dat een schaduwdriehoek veel zon tegenhoudt voor in huis. Wel geeft het meer schaduw in de tuin ten opzichte van een markies.

Uitvalscherm of knikarmscherm ophangen

Een uitvalscherm of knikarmscherm hang je vaak aan het huis op boven de deur en of raam. Hiermee zorg je voor veel schaduw in huis en in de tuin. Ideaal als je een beetje voor beide werelden wilt. Een uitvalscherm of knikarmscherm valt net zoals de markies in de duurdere prijsklasse en gebruikt een soortgelijk systeem alleen dan niet in een boog.

De traditionele parasol

De parasol is een traditionele manier voor het verkrijgen van schaduw. Deze wordt bijna nooit gebruikt voor het creëren van schaduw voor in huis, maar wel voor in de tuin. Het is een goedkope manier van creëren van schaduw en is makkelijk in gebruik en in opbergen.