Eigen Huis en Bouwen

Alles over het Bouwen van jouw eigen Huis

Hoe kunnen bedrijven besparen met isolatie Friesland?

isolatie friesland

Veel bedrijven steken veel energie in het aantrekken van nieuwe klanten via bijvoorbeeld reclame. Op die manier hopen ze meer omzet te maken en uiteindelijk hopelijk ook meer winst. De mogelijkheden om kosten te besparen zijn hierbij vergeleken soms nog een beetje een ondergeschoven kindje. Een manier om de vaste kosten te drukken is voor veel bedrijven op dit moment het verbeteren van de isolatie Friesland van hun bedrijfspand. Dit is voor veel ondernemers echter niet hun vakgebied en dus ook niet hun specialiteit. Het kan daarom verstandig zijn om hierbij hulp in te schakelen. Dat kan bijvoorbeeld een duurzaamheidsadviseur zijn of een isolatie specialist.

Wat kan er gedaan worden op het gebied van isolatie Groningen?

Er zijn tegenwoordig heel veel mogelijkheden op het gebied van isolatie Groningen. Daardoor is er eigenlijk voor ieder pand wel een oplossing te bedenken om de isolatie te verbeteren. Er kan vaak veel gewonnen worden met vloerisolatie. Hier is veel winst te halen omdat soms wel 15% van het warmteverlies via de vloer gaat. Ook met dak- en muurisolatie kan een hoop warmteverlies worden voorkomen. Een ander bijkomend voordeel van isolatiemaatregelen is dat ze niet alleen de warmte binnenhouden in de winter, maar de warmte ook buiten kunnen houden in de zomer. Met de warme zomers van tegenwoordig is dat voor je personeel wel zo prettig.

Wat kunnen bedrijven nog meer doen?

Veel maatregelen op het gebied van verduurzaming vragen een grote investering. Dit zijn bijvoorbeeld maatregelen als elektrische voertuigen kopen in plaats van voertuigen op fossiele brandstoffen. Elektrische voertuigen zijn een stuk duurder in aanschaf, maar wel goedkoper op de lange termijn. Ook eisen veel opdrachtgevers tegenwoordig dat CO2- en stikstofuitstoot gecompenseerd wordt. Het is dan een stuk makkelijker als je elektrische voertuigen en apparaten gebruikt dan bijvoorbeeld diesel.

Gelukkig zijn er voor deze grote investeringen wel steeds meer subsidies beschikbaar. Het loont daarom zeker om hier advies over in te winnen bij een specialist. Ook kan je eventueel rondvragen bij andere ondernemers.